Hokejs
2013. gada 10. februārī, 23:49

Valsts prezidents un Saeimas priekšsēdētāja apsveic hokejistus, kas ieguva ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa svētdien pēc Latvijas valstsvienības kvalificēšanās dalībai 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs (OS) klātienē apsveica hokejistus ar gūto panākumu, žurnālistiem pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Valsts prezidents un Saeimas priekšsēdētāja apsvei...

Pēc Latvijas hokejistiem izšķirošās cīņas pret Franciju Bērziņš un Āboltiņa spēlētājus apsveica "Arēnas Rīga" ģērbtuvēs, teica Lipmans. Norisēm laukumā spēles gaitā sekoja gan Bērziņš un Āboltiņa, gan Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Latvijas izlase pēdējā spēlē olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Francijai, taču par neizšķirtu pamatlaikā gūtais punkts bija izšķirošs, lai mājinieki grupā izcīnītu pirmo vietu un nopelnītu vienīgo ceļazīmi uz Sočiem. Iepriekš turnīrā Latvijas izlase uzvarēja Lielbritāniju (6:2) un Kazahstānu (3:2).

Latvijas hokejisti kopš 2002. gada piedalīsies ceturtajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Sočos Latvijas hokejs būs pārstāvēts jau piektajā olimpiskajā turnīrā, jo debija bija 1936. gadā Garmišpartenkirhenē, Vācijā.

Soču ziemas olimpiskās spēles notiks 2014.gadā no 7. līdz 23.februārim. Hokeja turnīra priekšsacīkstēs Latvijas izlase spēlēs pret Čehiju, Zviedriju un Šveici.

BNS