Skrituļslidotājam Jansonam uzvara Eiropas gada prestižākajās sacensībās "Winterclash"
Divdesmitgadīgais jūrmalnieks Nils Jansons.
Citi sporta veidi
2013. gada 11. februāris, 13:10

Skrituļslidotājam Jansonam uzvara Eiropas gada prestižākajās sacensībās "Winterclash"

Jauns.lv

Latvijas sportists Nils Jansons nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā Eindhovenā uzvarēja ikgadējās ekstrēmās skrituļslidošanas sacensības "Winterclash", kas ir gada svarīgākās un lielākās sacensības Eiropā, nformēja sportista pārstāvis Mikus Ojers.

Divdesmitgadīgais jūrmalnieks Jansons "Winterclash" sacensībās piedalījās piekto gadu. 2011.gadā viņš ieguva trešo vietu amatieru grupā, kas 2012.gadā deva tiesības piedalīties profesionāļu grupā un izcīnīt otro vietu. Savukārt šogad jaunais skrituļslidotājs gāja vēl tālāk un izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot austrālieti Sīdžeju Velsmoru un pārējos profesionāļus no visas pasaules.

"Uz sacensībām nedevos, lai kādam pierādītu, ka esmu pārāks, vai izcīnīt pirmo vietu. Mans mērķis bija parādīt savu labāko sniegumu un izpildīt pāris iecerētus trikus sev un visiem tiem, kuri mani atbalstīja. Uztaisot pēdējo triku, pūlis mani vienkārši "iesūca" - pacēla uz rokām, visi bļāva manu vārdu. Likās neiedomājami, ka darot to, ko es mīlu, varu iedvesmot simtiem cilvēku un parādīt, ka robežu šai sporta veidā vienkārši nav," citēts Jansons.

2012.gadā pasaules sacensību reitingā Jansons ierindojās otrajā vietā.

LETA/Foto: Kaspars Alksnis, therolling.lv