Citi sporta veidi
2013. gada 4. marts, 07:44

Džudistam Ovčiņņikovam otrā vieta Eiropas kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas džudo cīkstonis Konstantīns Ovičiņņikovs svētdien izcīnīja otro vietu Varšavā notikušajā Eiropas kausa izcīņas posmā. Svara kategorijā līdz 81 kilogramam startējošais Ovčiņņikovs turnīra gaitā izcīnīja četras uzvaras un vienīgi finālā piekāpās Gruzijas sportistam Levanam Ciklauri.

Salīdzinoši sekmīgi šajā svara kategorijā nostartēja arī Artēmijs Naumovs, kurš izcīnīja divas uzvaras un vienīgi apakšgrupas pusfinālā zaudēja krievam Maksimam Bugam, kurš vēlāk turnīru noslēdza trešajā vietā.

Tikmēr piekto vietu svara kategorijā līdz 90 kilogramiem izcīnīja Aigars Mīlenbergs, kurš pēc trim uzvarām aizkļuva līdz apakšgrupas finālam, kurā zaudēja nākamajam čempionam Lidovikam Gobēram no Francijas. Turpinājumā Mīlenbergs izcīnīja vēl vienu uzvaru gandarījuma turnīrā, bet cīņā par trešo vietu zaudēja.

Nākamajam turnīra čempionam Markam Odentālam no Vācijas šajā svara kategorijā piekāpās Andrejs Tomasovs. Tas notika Tomasova otrajā mačā, kas bija apakšgrupas pusfināls.

Savukārt septīto vietu svara kategorijā līdz 100 kilogramiem izcīnīja Jevgēņijs Borodavko. Arī viņš sākotnēji aizkļuva līdz apakšgrupas finālam, bet pēc tam zaudēja arī gandarījuma sacensību pirmajā cīņā.

Savukārt no pārējiem Latvijas sportistiem neveiksmes jau pirmajā cīņā cieta Dmitrijs Haratjans (svara kategorijā līdz 66 kilogramiem), bet Andrejs Maģers (līdz 60 kilogramiem) un Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kilogramiem) zaudēja otrajās cīņās.

LETA