Basketbols

Bijušais NBA spēlētājs Belkmens par komandas biedra žņaugšanu diskvalificēts uz mūžu

Jauns.lv

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Renaldo Belkmens par sava komandas biedra žņaugšanu uz mūžu diskvalificēts no dalības Filipīnu čempionātā. Bijušais Ņujorkas "Knicks" un Denveras "Nuggets" uzbrucējs Belkmens papildus mūža diskvalifikācijai saņēmis arī 6100 dolāru (3275 latu) lielu soda naudu.

Bijušais NBA spēlētājs Belkmens par komandas biedr...

Incidents notika čempionāta mačā, kurā Belkmena pārstāvētā "Petron Blaze Boosters" komanda tikās ar Aļaskas "Aces" basketbolistiem.

Kādā no mača epizodēm Belkmens iesaistījās konfliktā ar "Aces" spēlētāju, bet viņa komandas biedrs centās to nepieļaut. Mirkli vēlāk Belkmens sāka savu komandas biedru žņaugt.

"Es atbalstu azartu spēles laikā, taču vēlos, lai čempionāta mačus varētu apmeklēt arī ģimenes ar bērniem, kuriem šādas ainas nav jāredz," paudis Filipīnu čempionāta komisārs Čito Saluds.

Pašlaik 28 gadus vecais Belkmens konflikta laikā arī pagrūda vairākus citus savus komandas biedrus, kuri centās izšķirt asumus laukumā.

Interesanti, ka mačā "Petron Blaze Boosters" komanda piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 73:83.

Belkmenu 2006.gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijā jeb draftā pirmajā kārtā ar kopējo 20.numuru izvēlējās "Knicks" klubs.