Latvijas handbola izlase pret Slovākiju gūst pirmo uzvaru EČ kvalifikācijas turnīrā
Beigas labāk nospēlēja mājinieki, kuri cīņas izskaņā ļoti labi darbojās aizsardzībā, nosargājot pelnītu uzvaru.
Citi sporta veidi
2013. gada 3. aprīlis, 21:01

Latvijas handbola izlase pret Slovākiju gūst pirmo uzvaru EČ kvalifikācijas turnīrā

Jauns.lv

Latvijas handbola izlase trešdien Dobelē ar 28:24 uzvarēja Slovākiju, izcīnot pirmo panākumu 2014.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā.

Mājinieku rindās rezultatīvākais bija Ingars Dude, kurš guva septiņus vārtus, bet Aivja Jurdža rēķinā bija seši precīzi metieni. Viesu komandā ar 11 vārtu guvumu izcēlās Martins Štarnovskis. Par labāko mājinieku rindās šajā spēle atzina vārtsargu Helmutu Tihanovu.

Valda Labanovska trenētā Latvijas izlase labi sāka spēli, izvirzoties vadībā ar 3:0. Pirmā puslaika vidū mājinieki sasniedza piecu vārtu pārsvaru 7:2, ko spēja saglabāt arī līdz pirmā puslaika beigām, atpūtā ejot esot vadībā ar 14:9.

Otrā spēles daļa izvērtās grūtāka un daudz saspringtāka, jo esot vadībā ar 19:14 Latvijas handbolisti nepilnu trīs minūšu laikā zaudēja četrus vārtus, ļaujot slovākiem pietuvoties līdz viena precīza metiena attālumam (19:18). Tomēr beigas labāk nospēlēja mājinieki, kuri cīņas izskaņā ļoti labi darbojās aizsardzībā, nosargājot pelnītu uzvaru.

Svētdien abas komandas tiksies atkārtoti, taču jau Slovākijā.

Latvijas handbolisti iepriekš EČ kvalifikācijā bija piedzīvojusi divus zaudējumus - ar 25:32 pret Ungāriju un 23:30 pret Horvātiju.

EČ finālturnīrā iekļūs katras grupas divas labākās komandas, kā arī viena trešās vietas ieguvēja starp visām kvalifikācijas grupām. Pēdējās spēles grupā Latvijas izlase jūnija vidū aizvadīs mājās pret Ungāriju un izbraukumā pret Horvātiju.

2014. gada EČ kvalifikācijas turnīra spēle:

*Latvija - Slovākija 28:24 (14:9)

Latvija: Dude 7, Jurdžs 6, Krištopāns 4, Pavlovičs 4/4, Borodovskis 3, Uščins 2, Tuminskis 1, Klešniks 1

Slovākija: Štarnovskis 11/3, Urbans 5, Kroks 2, Hruščāks 2, Valo 1, Mazaks 1, Duriss 1, Antls 1

BNS, Foto: Lauris Nagliņš/LETA