Daugaviņš debijas mačā varētu spēlēt vienā maiņā ar Jāgru
Kaspars Daugaviņš Bostonas "Bruins" komandā varētu spēlēt arī sev neierastajā centra uzbrucēja pozīcijā.
Hokejs

Daugaviņš debijas mačā varētu spēlēt vienā maiņā ar Jāgru

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš savā debijas mačā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bostonas "Bruins" sastāvā varētu spēlēt kā centra uzbrucējs, turklāt vienā maiņā ar leģendāro čehu Jaromiru Jāgru, vēsta portāls "bostonglobe.com".

Daugaviņš debijas mačā varētu spēlēt vienā maiņā a...

Nākamo maču "Bruins" aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Ņūdžersijas "Devils" hokejistus. Šis, visticamāk, būs debijas mačs Bostonas rindās gan Daugaviņam, gan Jāgram.

Kā ziņots, "Bruins" vienība Daugaviņu sastāvam piesaistīja jau pirms nedēļas, iegūstot no Otavas "Senators", tomēr viņam ievilkās ASV darba vīzas kārtošana. Savukārt Jāgru "Bruins" otrdien iemainīja no Dalasas "Stars".

"Senators" komandā Daugaviņš spēlēja uzbrukuma kreisajā malā, bet "Bruins" ģenerālmenedžeris Pīters Čarelli uzsvēris, ka latvietis var spēlēt arī centrā un tas, visticamāk, tiks izmantots.

Tiek prognozēts, ka trijniekā ar Daugaviņu un Jāgru varētu iekļauties arī Džejs Pandolfo.

"Bruins" komandā radušās problēmas ar centra uzbrucējiem pēc tam, kad otrdien savu ceturto smadzeņu satricinājumu karjerā guva viens no vienības līderiem Patriss Beržerons, kurš pagājušajā NHL sezonā saņēma Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz labākajam aizsardzības stila uzbrucējam. Pagaidām nav zināms, cik ilgi viņš nevarēs spēlēt.

Pirmos trīs smadzeņu satricinājumus Beržerons guva attiecīgi 2007., 2008. un 2011.gadā, bet ceturto jau var nosaukt par viņa turpmāko karjeru apdraudošu. Beržerons šosezon uzvarējis 61,5% iemetienu, kas ir labākais rādītājs visā līgā. Beržerons parasti spēlēja arī "Bruins" komandas mazākumā. Kā zināms, arī Daugaviņam spēle mazākumā ir viens no galvenajiem uzdevumiem NHL.

Saīsinātajā NHL sezonā Daugaviņš līdz šim devies laukumā 19 mačos, kuros viņa kontā ir vieni gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles, kā arī negatīvs lietderības koeficients -7.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Bruins" ar 35 spēlēs izcīnītiem 50 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA