Norvēģijas hokeja izlase izrauj uzvaru pār Dāniju
Dānija nepadevās un trešās trešdaļas pirmajā pusē pēc Stefana Lasena un Madsa Bedkera vārtu guvumiem jau panāca izlīdzinājumu.
2013. gada 5. maijs, 23:53

Norvēģijas hokeja izlase izrauj uzvaru pār Dāniju

Jauns.lv

Savu otro uzvaru pasaules hokeja čempionāta cīņās svētdien izcīnīja Norvēģijas valstsvienība, kas Stokholmas apakšgrupas spēlē ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) izrāva uzvaru pār Dāniju. Spēles rezultātu jau 63.sekundē atklāja dānis Matss Trīgs, bet 38.minūtē iepriekšējo divu pasaules čempionātu ceturtdaļfināla dalībnieces pārsvaru dubultoja Annešs Bastiansens.

Norvēģija uzvaru izrāva divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, kad izcēlās Patriks Tūresens.

Kā ziņots, citā Stokholmas grupas spēlē svētdien jau otro pārsteigumu sagādāja Šveice, kas ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Kanādu.

Aizvadītajā mačā Šveices izlasi pirmo vadībā izvirzīja Deniss Holenšteins, bet turpinājumā Kanādai neizšķirtu panāca Endrjū Leds un vadībā izvirzīja Mets Rīds.

Neizšķirtu septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca Nino Nīdereiters un rezultāts vairs nemainījās līdz pat papildlaika beigām.

Uzvarētājs tika noskaidrots vien pēcspēles metienu astotajā sērijā, Šveicei svinot panākumu ar 2:1. Abus vārtus "bullīšos" Šveicei guva Reto Zuri.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Šveice ar 3:2 pārspēja arī vienu no sacensību saimniecēm Zviedriju.

Savukārt pirmajā svētdienas Stokholmas grupas spēlē svētdien Baltkrievija ar 4:3 (1:1, 1:0, 2:2) smagā cīņā pieveica Slovēniju.

Spēles rezultātu atklāja slovēņu hokejists Tomašs Razingars, bet pēc divām trešdaļām jau ar 2:1 vadībā atradās Baltkrievija, jo pa vieniem vārtiem bija guvuši aizsargs Iļja Kaznadejs un Aleksandrs Kitarovs.

Visrezultatīvāk komandas aizvadīja trešo trešdaļu. Sākotnēji jau 66.sekundē izlīdzinājumu 2:2 panāca Marsels Rodmans, bet nepilnas trīs minūtes vēlāk Baltkrievijai vadību atguva Andrejs Filičkins.

Turpinājumā 55.minūtē izlīdzinājumu 3:3 vēl spēja panākt Roberts Saboličs, bet jau 27 sekundes vēlāk uzvaras vārtus Baltkrievijai guva Aleksejs Ugarovs.

Mačā ievērojams metienu pārsvars bija Slovēnijas izlasei - 30:17.

Slovēnija šogad augstākajā divīzijā atgriezusies no pirmās divīzijas sacensībām, bet Baltkrievija šajā turnīrā no augstākās divīzijas nevar izkrist, jo nākamā gada pasaules čempionātu aizvadīs savās mājās.

Kā ziņots, pirmajās kārtās abas šīs izlases bija cietušas neveiksmes - Baltkrievija ar 0:2 zaudēja Čehijai, bet Slovēnija ar 1:3 atzina Norvēģijas pārākumu.

Pēdējā Stokholmas grupas otrās kārtas mačā svētdien Norvēģija sacentīsies ar Dāniju.

Stokholmas grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām līderpozīcijā ar sešiem punktiem izvirzījusies Norvēģija, kurai punktu zaudē Šveice, bet četri punkti ir Kanādai. Pa trim punktiem izcīnījušas Čehija, Zviedrija un Baltkrievija, bet Dānija un Slovēnija cīnās bez punktiem.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacentīsies ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiksies Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA, Foto: EPA/LETA