Francijas hokeja izlase pasaules čempionāta spēlē pārsteidzoši pieveic Krieviju
Pasaules čempionāta spēlē hokejā starp Krievijas un Francijas valstvienībām "Hartwall" arēnā.
2013. gada 9. maijs, 19:48

Francijas hokeja izlase pasaules čempionāta spēlē pārsteidzoši pieveic Krieviju

Jauns.lv

Pārsteidzošu uzvaru pasaules hokeja čempionāta Helsinku apakšgrupas spēlē ceturtdien izcīnīja Francijas izlase, kas ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pārspēja pagājušā gada turnīra spēcīgāko komandu Krieviju.

Šajā mačā visi trīs vārti tika gūti otrajā trešdaļā. Sākotnēji krievus vadībā izvirzīja Aleksandrs Perežogins, tomēr turpinājumā ne tikai Damjēns Flerī panāca izlīdzinājumu, bet arī Antuāns Rusels pēc veiksmīgas individuālās darbības jau vadībā izvirzīja francūžus.

Trešajā trešdaļā Francija nedomāja par savu vārtu nosargāšanu, bet jau no pirmajām sekundēm metās uzbrukumā. Tas arī nesa augļus, un francūži sagādāja pasaules čempioniem pirmo zaudējumu turnīrā.

Nākamajā Helsinku apakšgrupas mačā plkst.20.15 sāksies mačs starp Latviju un Slovākiju.

Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā tagad pa deviņiem punktiem četros mačos ir Krievijas un ASV izlasēm, par punktu mazāk ir Somijai, bet slovāki un francūži tikuši pie sešiem punktiem. Vācijas kontā četri punkti četrās cīņās, Austrija iekrājusi trīs punktus, bet Latvija kā vienīgā pie punktiem nav tikusi.

Līdz ar to skaidrs, ka Latvijas izlasei, lai saglabātu vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, nākamajos četros mačos nepieciešams izcīnīt vismaz četrus punktus.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacentīsies ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiksies Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA