Austrijas hokeja izlase pēcspēles metienos pieveic Slovākiju
Cīņas gaitā abas komandas veica daudz metienu pa vārtiem - 43:35 Slovākijas labā -, tomēr ne pamatlaikā, ne papildlaikā rezultāts vairs nemainījās un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos.
2013. gada 10. maijs, 18:55

Austrijas hokeja izlase pēcspēles metienos pieveic Slovākiju

Jauns.lv

Austrijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta spēlē piektdien ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā sagādāja kārtējo zaudējumu Slovākijai, vēl vairāk saasinot situāciju Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā.

Rezultātu pēc deviņām spēlētām minūtēm atklāja slovāku uzbrucējs Tomašs Surovijs, bet otrajā trešdaļā izlīdzinājumu panāca Gerhards Unterlugauers.

Cīņas gaitā abas komandas veica daudz metienu pa vārtiem - 43:35 Slovākijas labā -, tomēr ne pamatlaikā, ne papildlaikā rezultāts vairs nemainījās un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos. Tajos vienīgo reizi bija austriešu zvaigzne Tomass Vaneks, dodot savai komandai otro uzvaru turnīrā.

Vēl vienā Helsinku grupas spēlē piektdien Krievija sacentīsies ar Somiju.

Kopvērtējumā tagad trīs kārtas pirms turnīra beigām ceturto vietu no astotās apakšgrupā šķir vien četri punkti.

Pa deviņiem punktiem četros mačos ir Krievijas un ASV izlasēm, kurām punktu zaudē Somija, bet vēl par punktu mazāk ir Slovākijai. Pie sešiem punktiem tikusi Francijas izlase, Austrijas kontā ir pieci punkti, četri punkti ir Vācijai, bet Latvija ir pēdējā, astotajā, vietā ar trim punktiem.

Līdz ar to dzīvības un nāves mačs risināsies sestdien, kurā spēkosies Latvija un Vācija. Šīs cīņas zaudētājai reāli sāks draudēt izkrišana no augstākās divīzijas.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacenšas ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiekas Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA, Foto: AFP/LETA