Norvēģijas hokeja izlase uzvar Baltkrieviju un saglabā izredzes uz ceturtdaļfinālu
Pērs Oge Skrēders ar Patriku Toresenu priecājas par vārtu guvumu.
2013. gada 11. maijs, 23:45

Norvēģijas hokeja izlase uzvar Baltkrieviju un saglabā izredzes uz ceturtdaļfinālu

Jauns.lv

Uzvaru pasaules hokeja čempionāta Stokholmas apakšgrupas spēlē sestdien izcīnīja vietējā Norvēģijas izlase, kas ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Baltkrieviju.

Šajā mačā pa vieniem vārtiem pirmajās divās trešdaļās Norvēģijai guva Pērs Oge Skrēders, bet trešajā trešdaļā trīs vārtu pārsvaru panāca arī Annešs Bastiansens.

Norvēģijas vārtos 58 minūtes nekļūdīgi nostāvēja Lāšs Heugens, tomēr pusotru minūti pirms cīņas beigām viņu pārspēja Aleksandrs Kulakovs.

Norvēģijas izlase pēdējos divos pasaules čempionātos sasniegusi ceturtdaļfinālu, bet vai tas izdosies arī šogad, visticamāk, noskaidrosies vien otrdien, kad tā pēdējā kārtā sacentīsies ar Čehiju.

Kā ziņots, pirms tam sestdien "sauso" uzvaru izcīnīja arī Zviedrijas izlase, kas ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pieveica sacensību pastarīti Slovēniju.

Kaut metienu attiecībā Zviedrija bija gandrīz divreiz pārāka (40:21), visas cīņas gaitā mājinieki spēja gūt vien divus vārtus, izceļoties Gābrielam Landeskogam un Frēdrikam Petešonam.

Savukārt visus metienus atvairīja zviedru vārtsargs Jūnass Enrots.

Savukārt piekto uzvaru piecos mačos izcīnīja Šveices izlase, kas ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pieveica Dāniju.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Luka Kunti, Raiens Gārdners, Reto Zuri un Nino Nīdereiters.

Savukārt Dānijas rindās ar goda vārtiem savā pirmajā cīņā pasaules čempionātā izcēlās Niklass Jensens, kura pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks" šonedēļ izstājās no Stenlija kausa izcīņas.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Šveice ar 3:2 pārspēja vienu no sacensību saimniecēm Zviedriju, turpinājumā svētdien ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Kanādu, bet pirmdien sagādāja arī trešo pārsteigumu, kad ar 5:2 pārspēja Čehiju. Savukārt ceturtajā mačā Šveice jau gaidīti ar 7:1 uzvarēja Slovēniju.

Stokholmas grupas kopvērtējumā Šveice ar 14 punktiem piecās spēlēs apguva līderpozīciju, par punktu apsteidzot Kanādu. Trešā ar 12 punktiem ir Zviedrija, Norvēģija tikusi pie deviņiem punktiem, bet Čehijai ir astoņi punkti.

Sesto un septīto vietu ar trim punktiem ieņem Baltkrievija un Dānija, bet Slovēnija tikusi pie viena punkta.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacentīsies ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiksies Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA/Foto: AFp/LETA