Daugaviņš atkal nespēlē; "Bruins" sērija izšķirsies pēdējā mačā. VIDEO
Kaspars Daugaviņš nespēlēja jau piekto spēli pēc kārtas.
Hokejs
2013. gada 13. maijs, 08:55

Daugaviņš atkal nespēlē; "Bruins" sērija izšķirsies pēdējā mačā. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Bostonas "Bruins" komanda svētdien joprojām nespēja savā labā noslēgt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sēriju, un duelī būs nepieciešama septītā spēle.

Sērijas sestajā cīņā "Bruins" ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:2) izbraukumā piekāpās Toronto "Maple Leafs" hokejistiem un sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts neizšķirts 3-3.

Bostona cīņas izskaņā vārtsargu Tūku Rasku nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju un 26 sekundes pirms trešā perioda beigām vienus vārtus atguva, kad precīzs bija Milans Lučičs, taču neko vairāk "Bruins" vienība iespēt nespēja.

Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts "Maple Leafs" vārtsargs Džeimss Raimers, kurš tika galā ar 29 pretinieku metieniem.

Savukārt Daugaviņš, kurš bija piedalījies pēdējās divās regulārā čempionāta cīņās un pirmajā Stenlija kausa mačā, šoreiz atkal neiekļuva savas komandas pieteikumā.

"Bruins" ceturtdaļfināla gaitā bija vadībā sērijā ar 3-1, taču piedzīvojusi divus zaudējumus pēc kārtas.

Izšķirošā septītā spēle notiks Bostonas laukumā.

Stenlija kausa pirmo kārtu svētdien pārvarēja Detroitas "Red Wings" komanda, kas, pateicoties zviedram Henrikam Zeterbergam un somam Valteri Filipulam, kuri abi guva pa vieniem vārtiem un rezultatīvai piespēlei, Rietumu konferences ceturtdaļfināla izšķirošajā septītajā spēlē izbraukumā ar 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) pieveica Anaheimas "Ducks" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-3.

Jau ar spēles sākumu Detroita izvirzījās vadībā, kad precīzs bija vienības kapteinis Zeterbergs. Trešdaļas 14.minūtē Anaheima vienus vārtus atguva, bet, kad līdz perioda beigām bija atlikušas trīs ar pusi minūtes, "Red Wings" atkal izvirzījās mača vadībā.

Mača turpinājumā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, taču, par spīti vārtsarga nomaiņai pret sesto laukuma spēlētāju 49 sekundes līdz mača beigām, "Ducks" iegūt neizšķirtu neizdevās.

Līdz ar to Rietumu konferences pusfināla sērijā "Red Wings" sacentīsies ar Čikāgas "Blackhawks", bet vēl vienā duelī pašreizējā čempione Losandželosas "Kings" tiksies ar Sanhosē "Sharks".

Vēl vienā Austrumu konferences duelī svētdien Ņujorkas "Rangers" savā laukumā uzvarēja Vašingtonas "Capitals" ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0), un nu arī šajā sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.

Vienīgos vārtus uzvarētāju labā otrā perioda vidū guva uzbrucējs Deriks Brasārds, kuru "Rangers" savā sastāvā ieguva aprīlī, kad veica maiņas darījumu ar Kolumbusas "Blue Jackets".

Lieliska spēle padevās Ņujorkas vārtsargam zviedram Henrikam Lundkvistam, kurš atvairīja visus 27 vašingtoniešu metienus, to skaitā 12 trešajā trešdaļā.

Jāpiemin, ka "Capitals" uzbrukuma zvaigzne krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins nav guvis vārtus četras spēles pēc kārtas.

Izšķirošā spēle notiks Vašingtonā.

Zināms, ka Austrumu konferences pusfinālā Pitsburgas "Penguins" sacentīsies ar Otavas "Senators" hokejistiem, bet pārējie divi otrās kārtas dalībnieki noskaidrosies jau pirmdien.

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: AFP/LETA