Karijs neiebilstu "Warriors" komandā aizvadīt visu karjeru
Goldensteitas "Warriors" saspēles vadītājs Stīvens Karijs neiebilstu aizvadīt pašreizējā klubā visu savu karjeru.
Basketbols
2013. gada 3. jūnijs, 22:08

Karijs neiebilstu "Warriors" komandā aizvadīt visu karjeru

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Goldensteitas "Warriors" saspēles vadītājs Stīvens Karijs neiebilstu aizvadīt pašreizējā klubā visu savu karjeru.

"Warriors" izvēlējās Kariju 2009.gada NBA draftā ar kopējo septīto numuru, lai gan pats basketbolists toreiz bija izteicies, ka labprātāk pievienotos citai līgas vienībai Ņujorkas "Knicks", kura spēlētājus izvēlējās kā astotā.

"Negribu apvainot "Knicks", bet esmu ļoti priecīgs, ka nonācu tieši Goldensteitā, jo tagad mums ir jauna arēna, turklāt jāmēģina noturēt pašreizējie fani. Spēlēt jaunā arēnā pie tiem pašiem atbalstītājiem būtu kaut kas fantastisks - tādēļ gribētu šeit palikt mūžīgi," izteicies Karijs.

Kā ziņots, "Warriors" šosezon tikai otro reizi kopš 1994.gada spēja kvalificēties NBA izslēgšanas spēlēm un aizkļūt līdz Rietumu konferences pusfinālam, kur sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 atzina nākamo līgas finālistu Sanantonio "Spurs" pārākumu.

"Sanfrancisko ļoti mīl mūsu komandu. Iedomājaties, mēs iekļuvām konferences pusfinālā, bet par to man pasniedza pilsētas atslēgu. Ja triumfēsim izslēgšanas spēlēs, domāju, viņi trenerim Markam Džeksonam par godu uzcels statuju," sacījis Karijs.

"Warriors" šīs sezonas regulāro čempionātu noslēdza Rietumu konferences sestajā vietā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tā sērijā ar 4-2 pārspēja Denveras "Nuggets" komandu.

Karijs bija "Warriors" izslēgšanas spēļu līderis, vidēji mačā gūstot 23,4 punktus un veicot 8,1 rezultatīvu piespēli. Savukārt regulārajā turnīrā viņš caurmērā pretinieku grozā sameta 22,9 punktus un 6,9 reizes rezultatīvi asistēja partneriem.

Savu astoto sezonu Goldensteitā pavadīja latviešu centrs Andris Biedriņš, kurš regulārajā čempionātā nospēlēja 53 spēles, vidēji mačā guva 0,5 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā Biedriņš piedalījās vien trīs mačos, kuros punktus neguva, bet caurmērā izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.

Maija pēdējā nedēļā Biedriņš pagarināja līgumu ar "Warriors" vēl uz vienu gadu.

Kā ziņots, atlikušais NBA finālists tiks noskaidrots naktī uz otrdienu, kad sērijas septīto spēli aizvadīs Austrumu konferences vienības un Maiami "Heat" un Indiānas "Pacers".

LETA/Foto: AFP/LETA