Lietuvietis Valančūns atzīts par NBA Vasaras līgas vērtīgāko spēlētāju
Lietuvietis Jons Valančūns NBA Vasaras līgā pierādījis manāmu progresu.
Basketbols
2013. gada 23. jūlijs, 09:29

Lietuvietis Valančūns atzīts par NBA Vasaras līgas vērtīgāko spēlētāju

Jauns.lv

Par Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas vērtīgāko spēlētāju atzīts lietuvietis Jons Valančūns, kurš pārstāv Toronto "Raptors" vienību.

Lasvegasā aizvadītajās Vasaras līgas četrās spēlēs Valančūns "Raptors" labā ik spēlē guva 18,8 punktus un zem groziem izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Valančūnam ar "Raptors" vienību kopš 2012.gada ir spēkā divu gadu līgums, kurā iestrādāta iespēja to pagarināt vēl uz tikpat ilgu periodu. NBA jauno spēlētāju draftā "Raptors" komanda Valančūnu izvēlējās 2011.gadā ar kopējo piekto numuru.

Aizvadītajā NBA sezonā Valančūns piedalījās 62 regulārās sezonas mačos, vidēji ik spēlē iemetot 8,9 punktus un izcīnot sešas atlēkušās bumbas.

Kā ziņots, Vasaras līgā piedalījās arī latviešu basketbolists Jānis Timma, kurš pārstāvēja Memfisas "Grizzlies" komandu.

Vasaras līgas pirmajā spēlē "Grizzlies" ar 67:81 piekāpās Čikāgas "Bulls" vienībai, bet Timma guva piecus punktus. Savukārt otrajā mačā Memfisas klubs ar 58:69 zaudēja Klīvlendas "Cavaliers" komandai, bet latvieša kontā divi punkti. Nākamajā cīņā Timma pirmo reizi iesaistījās no rezervistu soliņa, bet kopumā spēlē latvietis guva trīs punktus, nepalīdzot "Grizzlies" izvairīties no zaudējuma pret Fīniksas "Suns" (88:100).

Pēc pirmajiem trim mačiem komandas uzsāka īpašu turnīru, pirmo reizi vēsturē nosakot Vasaras līgas čempionus. Tā pirmajā kārtā Memfisas klubs ar 90:83 uzvarēja Vašingtonas "Wizards" vienību, bet Timma pie punktiem netika, savukārt otrajā kārtā vajadzēja mēroties spēkiem ar Šarlotes klubu "Bobcats", kur nācās piedzīvot zaudējumu ar 84:92. Timma šajā cīņā guva piecus punktus.

Līdz ar to Memfisas vienība izstājās no cīņas par Vasaras līgas čempionu titulu, taču tai bija iespēja aizvadīt gandarījuma spēli pret Denveras "Nuggets". Memfisa prata pieveikt "Nuggets" komandu ar rezultātu 91:84, bet Timma mača laikā vien iespēja izcīnīt četras atlēkušās bumbas un veica divas rezultatīvas piespēles.

Par Vasaras līgas čempioniem kļuvusi Goldensteitas "Warriors" komanda, kas izšķirošajā mačā ar 91:77 uzvarēja Fīniksas "Suns".

Kā ziņots, "Grizzlies" komanda Timmu šīgada NBA draftā izvēlējās ar 60.numuru. Viņš kļuva par vēsturē trešo latviešu spēlētāju, kurš izvēlēts NBA draftā.

Draftēšana otrajā kārtā negarantē līgumu ar "Grizzlies" komandu, tāpēc Timma savu lietderību centās pierādīt Vasaras līgā.

Pagājušajā sezonā Timma pārstāvēja Latvijas komandu "Ventspils", savukārt vēl sezonu pirms tam viņš spēlēja "Liepājas Lauvas" vienībā.

LETA/Foto: AFP/LETA