1dienas
19stundas
33minūtes
01sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Skotijas futbola premjerlīgas klubam "Hearts" draud likvidācija
Futbols

Skotijas futbola premjerlīgas klubam "Hearts" draud likvidācija

Jauns.lv

Vien nepilnu nedēļu pirms Skotijas premjerlīgas jaunās sezonas sākumā futbola klubam Edinburgas "Hearts" draud likvidācija.

Skotijas futbola premjerlīgas klubam "Hearts" drau...

Piecdesmit procenti Skotijas kluba akciju pieder lietuviešu bankas "Ukio" investīciju grupai UBIG, kas maijā tika pasludināta par maksātnespējīgu, bet vēl 29,9 procenti pieder pašai bankai. Edinburgas klubs uzņēmumam "Ukio" ir parādā 15 miljonus mārciņu (12,2 miljonu latu), bet pārējiem akciju turētājiem vēl desmit miljonus mārciņu (8,15 miljonus latu).

UBIG vadīja "Hearts" īpašnieks Vladimirs Romanovs, taču pēc uzņēmuma līdzekļu iesaldēšanas viņš atkāpies no amata.

"Ukio" bankas administrators Gintars Adomons pirmdien paziņojis, ka "Hearts" vadības trīs iesniegtie piedāvājumi atpirkt kluba akcijas, lai glābtu komandu, ir nepieņemami. Viņš arī brīdinājis, ka vienība tiks likvidēta, ja piedāvājumi neuzlabosies.

"Varu atkārtot, ka darām visu, lai saglabātu funkcionējošu klubu. Tomēr man ir pienākums aizsargāt "Ukio" bankas un tās kreditoru intereses. Ja netiks panākta vienošanās, kas būtu pieņemama bankas kreditoriem, atliks tikai viens risinājums - "Hearts" likvidācija. Es gan ļoti ceru, ka no šāda iznākuma joprojām varam izvairīties," paziņojis Adomons.

Gadījumā, ja "Hearts" klubs tiks saglabāts, tam saistībā ar maksātnespējas pieteikšanu nākamā sezona būs jāuzsāk ar -15 punktiem kopvērtējuma tabulā.

Šīs sezonas Skotijas futbola čempionāts noslēdzās maijā. Sezonas gaitā "Hearts" komanda izcīnīja 44 punktus, ierindojoties kopvērtējuma desmitajā vietā.

LETA