Hokejs

NHL vadība varētu pārņemt "Devils" klubu

Jauns.lv

Lielo parādu dēļ Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība varētu pārņemt Ņūdžersijas "Devils" klubu, kas tai ir parādā 25 miljonus dolāru (13,2 miljonus latu), vēsta žurnāls "Forbes".

NHL vadība varētu pārņemt "Devils" klubu...

Laikraksts vēsta, ka "Devils" kopējie parādi sasnieguši 230 miljonus dolāru (121 miljonu latu) un gadījumā, ja klubam neizdosies atrast risinājumus šim ievērojamajam slogam, NHL vadība varētu pārņemt komandu.

Reaģējot uz šo informāciju, NHL vadība to steigusi noraidīt kā "neprecīzu", taču no plašākiem komentāriem atturējās. Tāpat savu viedokli šajā jautājumā žurnālam nav snieguši "Devils" pārstāvji.

Žurnāls norāda, ka komandas īpašnieks Džefs Vanderbīks nesen pārkreditējis kluba parādus, taču jau nav veicis pirmo maksājumu.

Jūnijā tika ziņots, ka vienību varētu iegādāties advokāts Endrjū Barovejs, kurš klubam jau iepriekš aizdevis naudu, taču viņš no šīs ieceres atteicās, kad bija sīkāk izpētījis grāmatvedības datus.

Jau pērn tika ziņots, ka "Devils" atrodas uz bankrota robežas.

Aizvadītajā NHL regulārajā čempionātā "Devils" komanda 48 spēlēs izcīnīja tikpat punktu un ierindojās Austrumu konferences 11.vietā, neiekļūstot Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs.

Savukārt gadu iepriekš "Devils" tika līdz Stenlijas kausa finālam, taču sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 piekāpās Losandželosas "Kings".

"Devils" vienība Stenlija kausa finālā bija iekļuvusi pirmo reizi kopš 2002./2003.gada sezonas, kad pieveica Anaheimas "Mighty Ducks" komandu (šobrīd - Anaheimas "Ducks").

Tāpat "Devils" hokejisti Stenlija kausu izcīnīja arī 1995. un 2000.gadā.

LETA