Vadims Vasiļevskis sportu negrasās pamest vēl tuvākos trīs gadus
Vasiļevskis vairākkārt runājis par sportista karjeras beigām, un tikpat bieži arī atgriezies šķēpmešanā.
Citi sporta veidi
2013. gada 16. augusts, 09:46

Vadims Vasiļevskis sportu negrasās pamest vēl tuvākos trīs gadus

Jauns.lv

Viens no Latvijas labākajiem šķēpmetējiem Vadims Vasiļevskis, kurš ceturtdien ieņēma 15.vietu Maskavā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā, plāno sacensībās piedalīties vēl divus trīs gadus, tā laikrakstam "Diena" atklāja pats sportists.

2004.gada Atēnu Olimpiādes sudraba godalgas laureāts Vasiļevskis ceturtdien kvalifikācijas sacensībās labākajā mēģinājumā raidīja šķēpu 79,68 metrus tālu, taču ar to bija par maz, lai iekļūtu 12 finālistu pulkā. Sasniegtais rezultāts Latvijas šķēpmetējam deva 15.vietu.

"Vēl vismaz divus trīs gadus startēšu, jo jūtu, ka lietas mainījušās uz labo pusi. Nav vairs tāds nolemtības sajūtas, kāda bija pēc iepriekšējām neveiksmēm," cerību pauda Vasiļevskis, kur prata teikt, ka uz Dimanta līgas mačiem viņu gan neaicinās, taču citos komercmačos šķēpmetējs vēl šogad varētu startēt.

Vasiļevskis sacīja, ka šogad sasniegtais pasaules čempionātā ir progress, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, tomēr šoreiz sportists nepareizi gatavojies mačiem. Latvijas rekordists lielākoties trenējies viens pats, taču pāris nedēļas pirms Maskavas sacensībām tomēr lūdzis bijušās treneres Valentīnas Eidukas palīdzību.

Kā zināms, kaut šosezon četri Latvijas šķēpmetēji spēja pārsniegt 80 metru robežu, neviens no viņiem tā arī neizpildīja pasaules čempionāta A normatīvu, tāpēc uz gada svarīgākajām sacensībām devās vien 2004.gada olimpisko spēļu sudraba medaļnieks.

Tomēr sezonas svarīgākajās sacensībās Vasiļevskis finālam nav kvalificējies jau kopš 2009.gada, kad izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā. Iepriekšējos trijos gados Vasiļevskis gan bija uzrādījis ievērojami mazāk kvalitatīvus rezultātus.

Pasaules čempionāts Maskavā ilgs līdz svētdienai.

LETA, Foto: AFP/LETA