Normunds Sējējs: uzbrukuma līnijā gribētos nedaudz vairāk pieredzes
Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs apgalvo, ka līdz sezonas sākumam nekādi papildinājumi komandā nav gaidāmi.
2013. gada 22. augusts, 09:58

Normunds Sējējs: uzbrukuma līnijā gribētos nedaudz vairāk pieredzes

Jauns.lv

Līdz gaidāmās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas sākumam Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" papildinājumi, visticamāk, vairs nav gaidāmi, intervijā laikrakstam "Diena" izteicās vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Kā ziņots, trešdien vienība noslēdza līgumus uzreiz ar četriem hokejistiem, kas līdz šim tajā atradās uz pārbaudes laiku - slovāku uzbrucēju Marselu Haščāku, čehu vārtsargu Jakubu Sedlāčeku, kā arī jaunajiem latviešiem Edgaru Siksnu un Kārli Ozoliņu.

"Rīgas "Dinamo" komanda, tāpat kā Rīga, nekad nebūs gatava," Sējējs atbildējis vai jaunās sezonas sastāva komplektācija ir beigusies. "Turpināsim skatīties, kas notiks transfēru tirgū, lai gan mums ir jārēķinās ar mūsu iespējām."

"Par vārtsargiem un aizsardzību tā kā būtu skaidrība, turpretim uzbrukuma līnijā gribētos nedaudz vairāk pieredzes," atklājis ģenerālmenedžeris.

Atklāts, ka pirms pēdējās pārbaudes spēles Prāgā bijis jau praktiski izlemts par līguma pārtraukšanu ar Haščāku, kas pat arī izskanēja publiskajā telpā, bet šajā mačā spēlētājs parādījis labu pašatdevi un arī guvis vārtus, kas mudinājis trenerus mainīt lēmumu.

Savukārt vārtsarga līnijā pagaidām nav skaidrība ar Māri Jučeru, kurš arī komandā atrodas uz pārbaudes laiku. "Tuvākajās dienās lemsim, ko ar Jučeru darīt. Viņam bija lauzts pirksts, tāpēc viņš tikpat kā nav trenējies. Tomēr mēs Jučeru negribam zaudēt. Viņam ir vajadzīgs spēles laiks, tāpēc domājam, kāds varētu būt risinājums."

Kā vienu no variantiem Sējējs minējis plašāku sastāva rotāciju praktiski visās pozīcijās, atsaucoties uz KHL čempionvienību Maskavas "Dinamo", kurā neviens spēlētājs nebija laukumā visās 52 regulārā čempionāta spēlēs, bet vidēji hokejisti aizvadīja 35-40 mačus. "Paturot komandā piecas pilnas maiņas, arī mēs līdzīgi varēsim rīkoties. Bez traumām hokejs nav iedomājams, tā ka iespējas spēlēt būs visiem."

Rīgas "Dinamo" komanda jaunajai sezonai turpina gatavoties "Inbox.lv" hallē Piņķos, un treneru rīcībā palikuši 30 hokejisti - trīs vārtsargi (Mīkaels Telkvists, Jakubs Sedlāčeks un Māris Jučers), desmit aizsargi (Sandis Ozoliņš, Oskars Cibuļskis, Mets Robinsons, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs un Edgars Siksna), kā arī 17 uzbrucēji (Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Marcels Hosa, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Kails Vilsons, Roberts Bukarts, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Mārtiņš Cipulis, Māris Bičevskis, Artūrs Kuzmenkovs, Juris Upītis, Deivids Sarkanis, Kārlis Ozoliņš un Marsels Haščāks).

Mēneša beigās - no 26. līdz 29.augustam - "Arēnā Rīga" jau piekto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kauss, kurā šogad piedalīsies sešas komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" ar Miķeli Rēdlihu sastāvā, Sanktpēterburgas SKA, "Ak Bars", Minskas "Dinamo" un "Lev". Komandas turnīra pirmajā kārtā būs sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīdzinieki spēlēs vienā grupā ar "Lokomotiv" un "Ak Bars" vienībām.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA