Kanādiešu kauslis Džons Skots noslēdz NHL karjeru un pievēršas alus brūvēšanai
Džons Skots pielicis punktu savai profesionāļa karjerai.
Hokejs
2016. gada 7. novembris, 22:46

Kanādiešu kauslis Džons Skots noslēdz NHL karjeru un pievēršas alus brūvēšanai

Jauns.lv

Iepriekšējās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles turnīra vērtīgākais spēlētājs Džons Skots pielicis punktu savai profesionāļa karjerai, pavēstīja hokejists.

Patlaban 34 gadus vecais Skots savā "Instagram" profilā paziņoja, ka pievērsies alus darīšanai.

"Perfekta diena, lai brūvētu mājās darītu alu. Sāku izbaudīt dzīvi pēc karjeras beigām. Gatavoju beļģu lauku alu. Piestāj uz kādu pinti! #alusdzīve," raksta Skots.

Skots iepriekšējā sezonā līdzjutēju balsojumā saņēma lielāko balsu skaitu starp Klusā okeāna divīzijas hokejistiem, lai gan viņš ne tuvu nebija līgas zvaigzne.

Skota loma viņa pārstāvētāja Arizonas "Coyotes" komandā nebija pārāk nozīmīga, jo iepriekšējā sezonā līdz Visu zvaigžņu spēlei viņš 11 mačos nopelnīja tikai vienu rezultatīvu piespēli, pārsvarā laukumā pildot "policista" funkcijas. Neilgi pirms Visu zvaigžņu spēles viņš tika aizmainīts uz Monreālas "Canadiens", tādējādi bija apdraudēta viņa dalība pasākumā, jo uzbrucēja jaunā komanda spēlēja citā divīzijā.

 

Tiesa, kanādietim ļāva piedalīties Visu zvaigžņu spēlē, kur Skots pusfinālā atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem, bet pēc tam tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Pēc tam sezonu Skots turpināja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Sentdžonsas "IceCaps", bet uz vienu maču tika izsaukts arī uz "Canadiens", savā NHL karjeras pēdējā spēlē tiekot pie divām soda minūtēm.

Skots NHL debitēja 2008.gadā, kad pārstāvēja Minesotas "Wild". Pēc tam viņš pārstāvēja arī Čikāgas "Blackhawks", Ņujorkas "Rangers", bija Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres" rindās, kā arī spēlēja Sanhosē "Sharks", "Coyotes" un "Canadiens" komandās.

NHL karjeras laikā Skots 286 mačos guva piecus vārtus, atdeva sešas rezultatīvas piespēles un ar "policista" darbu nopelnīja 544 soda minūtes.

LETA/Foto: Vida Press