Porziņģis: centīšos nepievilt Latviju un tikt NBA draftā
Kristaps Porziņģis šobrīd ir viens no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem basketbolistiem.
Basketbols
2013. gada 27. augusts, 12:18

Porziņģis: centīšos nepievilt Latviju un tikt NBA draftā

Jauns.lv

Viens no Latvijas U-18 basketbola izlases līderiem Kristaps Porziņģis pēc veiksmīgā snieguma savās mājās notikušajā Eiropas čempionātā un tajā gūtās publiskās atpazīstamības dēļ jūtas atbildīgs Latvijas sabiedrības priekšā, tāpēc cer to nepievilt un nākotnē nopelnīt iespēju spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), basketbolists izteicies intervijā žurnālam "Sporta Avīze".

Porziņģis jūlijā Latvijā aizvadītajā Eiropas U-18 čempionātā kļuva par pārliecinoši labāko metienu bloķētāju - deviņās spēlēs viņš bloķēja vidēji 4,9 metienus, savu tuvāko sekotāju šajā statistikas rādītāja apsteidzot par gandrīz divu vidēji bloķētu bumbu tiesu. Tāpat Porziņģim ceturtā vieta atlēkušo bumbu statistikas uzskaitē, vidēji ik mačā iekrājot 10,0 bumbas zem groziem.

Pateicoties teicamajam sniegumam Eiropas čempionātā, latvietis kopā ar komandas biedru Anžeju Pasečņiku tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē, kā arī izpelnījās nomināciju dalībai Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") U-18 Visu zvaigžņu spēlē, bet Latvijas izlase čempionātā izcīnīja augsto ceturto vietu.

"Es jau pirms čempionāta cerēju, ka būs kaut kāda interese par mani. Es beidzot parādīju, ka māku spēlēt basketbolu, un esmu to iemācījies spēlēt ārzemēs. Interese par mani, protams, pārsteidza. Ļoti liela interese, ļoti daudz interviju, taču cenšos būt piezemēts un trenēties tāpat, it kā nekas nebūtu noticis," par šovasar iegūto atpazīstamību izteicies latvietis. "Tagad, kad cilvēki zina manu vārdu, viņi vēl vairāk no manis gaidīs, līdz ar to ir smagāk jāstrādā, lai es arī nākotnē varētu sevi pierādīt un nepievilt Latviju."

"Domāju, ka šosezon, līdz ar to, ka komanda būs jaunāka un tai nav tik daudz naudas, es ceru, ka tikšu pie lielāka spēles laika," Porziņģis izteicis par savu nākamo sezonu Spānijas augstākās līgas (ACB) kluba Seviljas "Cajasol" sistēmā. "Tas man, protams, būs jāpierāda treniņos, taču es strādāšu smagi. Centīšos dabūt lielāku spēles laiku. Viņi jau, protams, liek uz mani cerības, bet es atkal ceru, ka varēšu veiksmīgi spēlēt ACB līgā."

Augusta sākumā Porziņģim populārais portāls "Nbadraft.net" 2015.gada NBA draftā prognozēja pirmās kārtas 13.numuru.

"To es tā necenšos ņemt galvā, par to - NBA draftu - domāt. Skaidrs, ka tas ir mans sapnis, taču pie tā ir ļoti daudz jāstrādā. "Nbadraft.net" rangs - tas ir kaut kas izdomāts, kas vēl desmit reižu mainīsies. Pagaidām tas neko neizsaka, tagad visu izšķir tas, kurš vissmagāk strādās," uzskata 18 gadus vecais latvietis. "Patīkami, ka ieliek kādā drafta prognozē, taču vēl daudz darba ir priekšā. Centīšos nepievilt Latviju un tikt NBA draftā, lai Latvijai ir, ar ko lepoties."

Ar "Cajasol" klubu basketbolistu saista līgums vēl uz trim gadiem.

"Gribu, pirmkārt, tikt NBA un, otrkārt, tur noturēties, jo tas jau ir pavisam kas cits. Tas arī ir mans galvenais mērķis - nevis vienkārši tikt, bet noturēties NBA un pelnīt labu naudu. Būt nevis tādam, kas vairāk iet uz leju, bet būt stabilam spēlētājam," piebilst Porziņģis

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA