Rīgas "Dinamo" jauno KHL sezonu sāk ar trešo uzvaru pēc kārtas
Sezonas pirmās izbraukuma sērijas turpinājumā Rīgas "Dinamo" komandu ceturtdien sagaida spēkošanās ar latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Doņeckas "Donbass" komandu, bet sestdien ar Maskavas CSKA hokejistiem.

Rīgas "Dinamo" jauno KHL sezonu sāk ar trešo uzvaru pēc kārtas

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien izcīnīja panākumu arī jaunās sezonas trešajā spēlē, ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pieveicot Maskavas "Spartak" vienību.

Rīgas "Dinamo" jauno KHL sezonu sāk ar trešo uzvar...

Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" tikai reizi spēja izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet jaunajā sezonā trijos mačos Latvijas klubs ticis pie maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem.

Spēles rezultātu atklāja mājinieku hokejists Toms Vandels, tomēr rīdzinieku uzbrucējam Polam Šekuram izdevās panākt izlīdzinājumu, pārtraucot "Spartak" vienības sauso sēriju, jo līdz šim tā šosezon nebija ielaidusi nevienus vārtus.

Uzvaras vārtus 44.minūtē, spēlējot vairākumā, guva Miks Indrašis, bet punktu cīņai pēdējā minūtē pielika Kails Vilsons, kurš ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Spēles sākumā pāris momentus izveidoja rīdzinieki, bet piektajā minūtē arī pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja radās "Spartak" komandai, kad Aleksandrs Ņikuļins trāpīja pa stabiņu. Trešdaļas vidū divus noraidījumus nopelnīja viesu pieredzējušie aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Sandis Ozoliņš, bet rīdzinieki tos izturēja un šosezon joprojām nevienādos sastāvos nevienus vārtus nav ielaiduši. Kaut pirmajā trešdaļā vairāk uzbruka "Spartak" komanda, rezultāts tā arī netika atklāts.

Otrās trešdaļas trešajā minūtē kārtējo noraidījumu Rīgas "Dinamo" komandai nopelnīja Gints Meija un to pēc sekmīgas individuālās darbības realizēja zviedrs Vandels, kurš vēl pagājušajā sezonā pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Dalasas "Stars".

Mačs turpinājās līdzīgi, bet nedaudz vairāk vārtu gūšanas momentu izveidoja mājinieki. Tomēr mača 34.minūtē Rīgas "Dinamo" komandai pirmoreiz šosezon izdevās pārspēt "Spartak" vārtsargu Džefu Glasu - lielisku Mika Indraša piespēli vārtu priekšā izmantoja Šekura, panākot izlīdzinājumu 1:1.

Likās jau, ka otrā trešdaļa šādi noslēgsies, bet pēdējās sekundes izvērtās ļoti asas. Sākotnēji pēc rupja spēka paņēmiena pret Gintu Meiju uz ģērbtuvēm tika aizsūtīts Mihails Juņkovs, bet uzreiz pēc trešdaļas beigu svilpes izcēlās kautiņš, kurā piedalījās pa trim katras komandas spēlētājiem.

Līdz ar to pārtraukumā noraidījumi Rīgas "Dinamo" komandā tika piešķirti Kailam Vilsonam un Šekuram, tomēr Juņkova pārākuma dēļ Latvijas vienība pirmās piecas minūtes varēja cīnīties vairākumā. Un šī iespēja arī tika izmantota - Indrašis realizēja vārtu priekšā saņemtu lielisku piespēli un panāca jau 2:1.

Kaut lielāko daļu atlikušā mača uzbruka "Spartak" vienība, Latvijas komanda aizsardzībā darbojās pārliecinoši un ne tikai noturēja uzvaru, bet arī guva vēl trešos vārtus, ieraidot ripu tukšos vārtos - Vitālijs Pavlovs nepaskopojās, atdeva piespēli Vilsonam, un viņš bija nekļūdīgs. Noslēdzošajos divos vārtu guvumos rezultatīvas piespēles tika fiksētas rīdzinieku kapteinim Sandim Ozoliņam.

KHL Rietumu konferences galvgalī pa deviņiem punktiem trijās spēlēs pašlaik ir arī Sanktpēterburgas SKA hokejistiem un līgas iepriekšējo divu sezonu līgas čempioniem Maskavas "Dinamo" ar Mārtiņu Karsumu spēlētāju vidū, kā arī Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu treneru kolektīvā.

Pirms mača ar "Spartak" rīdzinieki paziņoja, ka treniņā traumu guvis vienības uzbrucējs Marcels Haščāks, kuram ripa neveiksmīgi trāpījusi pa kāju. Viņš nevarēs spēlēt nākamajos mačos un jau otrdienas vakarā atgriezīsies Rīgā.

Pirmajās divās sezonas spēlēs Haščāks laukumā vidēji pavadīja 13 minūtes un 19 sekundes, bet ar rezultativitāti neizcēlās.

Tāpat pleca traumas dēļ joprojām nevar spēlēt Aleksandrs Ņiživijs, bet laukumā pirmoreiz šosezon devās Gunārs Skvorcovs.

Savukārt Rīgas "Dinamo" vārtus arī sezonas trešajā mačā sargāja Mīkaels Telkvists.

Tikmēr "Spartak" komandai traumas dēļ nevarēja palīdzēt aizsargs Aleksandrs Rjazancevs, jo iepriekšējā cīņā guvis smadzeņu satricinājumu. Pieredzējušais spēlētājs pirmajos sezonas mačos nospēlēja vidēji 16 minūtes un 52 sekundes, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Kā ziņots, rīdzinieki pagājušajā ceturtdienā ar 2:1 savā laukumā uzveica Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo", bet svētdien izbraukumā ar 5:1 pārspēja līgas jaunpienācēju Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas.

Savukārt "Spartak" komanda sākotnēji izbraukumā ar 2:0 uzveica Mitišču "Atlant" hokejistus, bet turpinājumā ar 5:0 savās mājās sagrāva Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Šajos pirmajos divos mačos "Spartak" komandas vārtsargs Džefs Glass atvairīja visus 60 pa viņa vārtiem izdarītos metienus.

Sezonas pirmās izbraukuma sērijas turpinājumā Rīgas "Dinamo" komandu ceturtdien sagaida spēkošanās ar latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Doņeckas "Donbass" komandu, bet sestdien ar Maskavas CSKA hokejistiem.

Šajā KHL sezonā spēlēs 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.


LETA/ Foto: Ieva Čīka/LETA