Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Meivezers uzvar Alvaresu un izcīna lielāko naudas balvu boksa vēsturē
Pasaulē visvairāk pelnošais sportists Floids Meivezers saglabājis pasaules čempiona titulu.
Citi sporta veidi

Meivezers uzvar Alvaresu un izcīna lielāko naudas balvu boksa vēsturē

Jauns.lv

Pasaulē vislabāk apmaksātais sportists Floids Meivezers sestdien Lasvegasā (ASV) cīņā par pasaules čempiona titulu pusvidējā svarā uzvarēja Saulu Alvaresu un nopelnīja boksa vēsturē lielāko naudas balvu.

Meivezers uzvar Alvaresu un izcīna lielāko naudas ...

Meivezers dominēja visu cīņu un uzvarēja pēc tiesnešu lēmuma. Uzvara amerikānim nodrošināja 41,5 miljonu dolāru prēmiju, bet Meksikas bokseris Alvaress saņēma piecus miljonus dolāru.

Divi tiesneši Meivezera uzvaru fiksēja ar rezultātu 117:111 un 116:112, bet vēl viens soģis pārsteidzoši fiksēja neizšķirtu 114:114. Meivezers 45 cīņās ne reizi nav zaudējis, un iepriekš tika uzskatīts, ka tikšanās ar Alvaresu varētu būt viņam lielākais pārbaudījums.

"MGM Grand" kazino aizvadītā cīņa kļuva par, iespējams, ienesīgāko pasākumu boksa vēsturē. Par biļetēm rīkotāji saņēma 20 miljonu dolāru, bet maksas televīzijas nodrošināja vēl 100 miljonu dolāru. Pieprasījums pēc biļetēm bija tik liels, ka internetā tās piedāvāja pat par 29 000 dolāru. Bez maksas cīņu varēja redzēt Meksikas televīzijā, kur, pēc neoficiālām aplēsēm, iespēju izmantoja 70 miljoni boksa cienītāju.

BNS/Foto: AFP/LETA