Citi sporta veidi
2013. gada 9. oktobris, 17:19

"Lekrings" florbolisti ar uzvaru sāk "EuroFloorball" turnīru

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība florbolā vīriešiem Cēsu "Lekrings" ar uzvaru sākusi Slovākijā notiekošo "EuroFloorball" turnīru.

"Lekrings" pirmajā kārtā visnotaļ pārliecinoši ar 5:2 (3:1, 1:0, 1:1) uzveica Slovākijas komandu Žilinas "Grasshoppers".

Andris Malkavs no "Lekrings" komandas atklāja mača rezultātu jau otrajā minūtē, tomēr pēc dažām minūtēm pretiniekiem izdevās vārtus atgūt. Taču pirmās trešdaļas turpinājumā Latvijas čempioni prata gūt vēl divus vārtus, bet otrajā periodā Malkavs bija precīzs vēlreiz, panākot 4:1.

Pamatlaika noslēdzošajā trešdaļā abas vienības vēl apmainījās vārtu guvumiem, uzstādot mača gala rezultātu - 5:1.

Par labāko "Lekrings" komandā tika atzīts Ingus Laiviņš, kura kontā vārti un rezultatīva piespēle. Vēl pretinieku vārtos bumbiņu šajā mačā raidīja Kaspars Bernāts un Kārlis Bulmeistars.

Nākamā spēle Cēsu vienībai paredzēta piektdien, kad būs jāspēkojas ar labi zināmo Igaunijas komandu Jegevas "Tahe".

Kā zināms, trešdien "EuroFloorball" turnīru ar zaudējumu sāka seškārtējā Latvijas čempionvienība florbolā sievietēm Kocēnu "Rubene", kas ar 3:6 (2:1, 1:3, 0:2) piekāpās stiprajai Krievijas vienībai Severodvinskas "Nauka-Trevelstroj".

Nākamā spēle "Rubenei" paredzēta arī piektdien, kad sacentīsies ar Slovākijas komandu Pruskes SK 98, bet pēc tam divas spēcīgākās vienības garantēs vietu pusfinālā.

Divos aizvadītajos turnīros, kopš Eiropas kausi florbolā tiek izcīnīti pēc jaunās sistēmas, "EuroFloorball" turnīri Latvijas klubiem bijuši ļoti veiksmīgi. Tā 2011.gadā Polijā sieviešu komandu konkurencē kausu izcīnīja RSU/"Runway", bet vīriešu turnīrā - RTU/"Inspecta". Pagājušajā gadā Slovākijā sieviešu komandu turnīrā "Rubene" zaudēja pusfinālā, toties vīriešu komandu turnīrā atkal triumfēja latvieši - "Lielvārdes" florbolisti.

Uzvara pērnajā "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrā "Lielvārdei" deva tiesības šogad cīnīties par čempionu kausu, tomēr Lielvārdes klubs tajā pagājušajā nedēļā cieta divas smagas neveiksmes.

LETA

Tēmas