Jānis Timma kļuvis par BBL novembra vērtīgāko spēlētāju
Jānis Timma pagajušajā mēnesī palīdzēja BK "Ventspils" uzvarēt abos aizvadītajos mačos.
Basketbols
2013. gada 2. decembris, 13:33

Jānis Timma kļuvis par BBL novembra vērtīgāko spēlētāju

Jauns.lv

Par Baltijas Basketbola līgas (BBL) novembra mēneša vērtīgāko spēlētāju nosaukts līgas čempionvienībā "Ventspils" spēlējošais latvietis Jānis Timma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 21 gadu vecais Timma novembrī piedalījās divās BBL spēlēs, kurās abās "Ventspils" tika pie panākumiem, bet pēcāk izlaida izbraukuma cīņu pret Igaunijas klubu "Parnu", kurā ventspilnieki tika pie vēl vienas uzvaras.

Divu aizvadīto spēļu laikā Timma guva vidēji 17,5 punktus, izcīnīja 11,0 atlēkušās bumbas un pārtvēra 3,5 piespēles. Metienus no spēles latvietis realizēja ar 62% precizitāti, tajā skaitā raidot grozā sešus no 12 tālmetieniem.

Savu labāko sniegumu Timma nodemonstrēja 2.novembra spēlē pret tobrīd neuzvarēto Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Ņevežis", kad pērnās sezonas līgas finālturnīra vērtīgākais spēlētājs guva 17 punktus un iekrāja 13 bumbas zem groziem.

Mēneša labākā spēlētāja balvu Timma saņems 13.decembrī pirms mājas spēles pret Kazahstānas klubu Atirau "Barsi".

Ar piecām uzvarām sešās spēlēs "Ventspils" ir B apakšgrupas līdere, taču tāda pati uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī Lietuvas klubam "Šiauliai". Šajā grupā spēlē arī Latvijas vienība "Liepāja"/"Triobet", kas ar pieciem zaudējumiem tikpat mačos atrodas noslēdzošajā, septītajā, pozīcijā.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

LETA/Foto: bkventspils.lv