Citi sporta veidi

Ātrslidotājam Silovam 16.vieta Pasaules kausa sacensībās 1000 metru distancē

Jauns.lv

Latviešu ātrslidotājs Haralds Silovs sestdien izcīnīja 16.vietu Berlīnē notiekošā ceturtā Pasaules kausa izcīņas posma 1000 metru sacensībās.

Ātrslidotājam Silovam 16.vieta Pasaules kausa sace...

A grupas sacensībās Silovs distanci veica minūtē un 10,39 sekundēs, kas par gandrīz trim sekundēm atpalika no viņa personīgā rekorda. Savukārt no uzvaru izcīnījušā Dienvidkorejas pārstāvja Mo Tēbuma latvietis atpalika par 0,89 sekundēm.

Pirms tam notika arī B grupas sacensības, kurās par Silovu ātrāki bija trīs sportisti.

Par šo rezultātu Silovs nopelnīja 12 Pasaules kausa punktus. Kopvērtējumā šajā distancē latvietis ar 41 punktu ieņem 23.vietu.

Pirms tam piektdien latvietis ierindojās 16.vietā arī 1500 metru distances A grupas sacensībās.

Pasaules kausa posms ilgs līdz svētdienai. Šis ir noslēdzošais Soču olimpisko spēļu atlases posms.

Saskaņā ar rezultātiem, kas bija aktuāli pirms šī posma, Silovs Olimpiādei kvalificējas 1000 un 1500 metru distancēs. Tāpat viņš ir tuvu startam Sočos arī 5000 metros. Savukārt aktuālākie kopvērtējuma dati kļūs zināmi pēc šī posma noslēguma.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt pēdējās divas sezonas viņš pilnībā pievērsies ātrslidošanai, gatavojoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Kaut iepriekšējā sezona Silovam nebija pārāk sekmīga, viņš tika pie pirmajām divām medaļām Pasaules kausa posmos savā ātrslidotāja karjerā. Tāpat viņš reizi uz goda pjedestāla spēja kāpt arī kā šorttrekists.

Lai kvalificētos Soču olimpiskajām spēlēm, pasaules rangā attiecīgajā disciplīnā jābūt 20 labāko sportistu skaitā (5000 metros - 16). Savukārt pārējie dalībnieki tiks atlasīti pēc Pasaules kausa sacensībās sasniegtā rezultāta. Silovs kā galveno mērķi bija izvirzījis kvalificēties Sočiem 1000 un 1500 metru distancēs.

LETA