"VEF Rīga" dramatiskā cīņā pārspēj savus sīvākos konkurentus "Ventspili"
Kenans Bajramovičs "VEF Rīga" labā guva 13 punktus.
2013. gada 7. decembris, 20:09

"VEF Rīga" dramatiskā cīņā pārspēj savus sīvākos konkurentus "Ventspili"

Jauns.lv

Ar dramatisku uzvaru šīs sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā sestdien iesaistījās valsts čempioni "VEF Rīga", kas viesos ar 62:61 (13:15, 18:18, 18:19, 13:9) pārspēja savus pēdējo gadu sīvākos konkurentus "Ventspili".

Šajā sezonā "VEF Rīga" LBL aizvada vien vienu sacensību apli, bet "Ventspils" komanda, kas sacenšas divos apļos, jau aizvadījusi deviņas cīņas. Sestdien piedzīvotais zaudējums ventspilniekiem bija pirmais šajā LBL sezonā.

Visas cīņas gaitā laukumā valdīja ļoti sīva spēkošanās par uzvaru. Pirmajā ceturtdaļā pie lielākā pārsvara tika "VEF Rīga", kas pabija vadībā ar četriem punktiem, bet otrajā ceturtdaļā sešu punktu pārsvars uz īsu brīdi bija ventspilniekiem. Trešajā ceturtdaļā "VEF Rīga" divreiz izvirzījās vadībā ar piecu punktu pārsvaru, bet pēc veiksmīgām ceturtdaļas beigām "Ventspils" pārņēma vadību ar trim punktiem.

Ceturtās ceturtdaļas vidū "Ventspils" atradās vadībā ar 60:54, tomēr tad "VEF Rīga" guva astoņus punktus pēc kārtas un panāca 62:60 minūti un 13 sekundes pirms fināla svilpes. Noslēdzošās minūtes ievadā Artjoms Butjankovs realizēja vienu no diviem soda metieniem, panākot 61:62, bet 22 sekundes pirms noslēguma trīspunktu metienā kļūdījās viesu amerikānis Dī Brauns. "Ventspils" tika pie pēdējā uzbrukuma tiesībām, tomēr amerikāņa Lorenco Viljamsa pēdējo sekunžu metiens nebija precīzs.

Pa 13 punktiem "VEF Rīga" labā guva Brauns un bosnietis Kenans Bajramovičs, bet "Ventspils" rindās ar 14 punktiem izcēlās Ronalds Zaķis.

Citviet sestdien dramatisku uzvaru izcīnīja arī "Liepāja"/"Triobet", kas viesos ar 81:79 (14:25, 25:21, 21:12, 21:21) pārspēja "Jelgavu".

Spēles pirmajā pusē pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, kas pēc liepājnieku veiksmīgas atspēlēšanās ceturtajā ceturtdaļā vēlreiz pārņēma vadību un ilgstoši tuvojās uzvarai. Divas minūtes pirms mača beigām "Jelgava" atradās vadībā ar trim punktiem, tomēr liepājnieki minūtes laikā veica 5:0 izrāvienu un panāca divu punktu pārsvaru. Pēcāk Artūrs Bricis 51 sekundi pirms cīņas noslēguma panāca neizšķirtu 79:79, tomēr pēc abu komandu neveiksmīgiem uzbrukumiem pie pēdējā uzbrukuma tiesībām tika "Liepāja"/"Triobet" komanda, kuras rindās sekundi pirms fināla svilpes uzvaru nesošo divpunktu metienu realizēja Roberts Freimanis.

Liepājas kluba Freimanis un Mareks Jurevičus guva pa 22 punktiem, bet "Jelgavas" komandā ar attiecīgi 18 un 17 punktiem izcēlās Kristaps Kanbergs un Bricis.

Savukārt ar zīmīgu uzvaru četru zaudējumu sēriju sestdien pārtrauca "Barons kvartāls", kas savā laukumā ar 68:60 (12:13, 30:11, 9:20, 17:16) pārspēja vienus no turnīra līderiem "Jēkabpili".

Dāvis Čoders rīdzinieku labā guva 17 punktus, bet Jēkabs Rozītis izcēlās ar 11 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām. Savukārt "Jēkabpils" labā 15 punktus guva Mihals Hlebovickis, bet Jānis Pozņaks iekrāja desmit punktus un 13 bumbas zem groziem.

Citā mačā pārliecinošu uzvaru svinēja biznesa augstskola "Turība", kas ar 93:62 (21:11, 26:18, 22:14, 24:19) savā laukumā pārspēja "LMT Basketbola akadēmiju" jeb Latvijas U-18 izlase bāzes komandu.

Ar 14 punktiem rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Guntis Sīpoliņš, bet zaudētāju rindās ar identisku punktu bagāžu izcēlās Rūdolfs Strādnieks.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar vienu uzvaru vienīgajā līdz šim aizvadītajā spēlē ir "VEF Rīga", bet otrā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 11 panākumiem 14 mačos seko "Jēkabpils". Ceturtā ar desmit uzvarām 13 spēlēs ir "Valmiera", kurai ar deviņiem panākumiem 13 cīņās seko "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 13 mačos ir septiņas uzvaras, seši panākumi 14 cīņās ir "Barons kvartāls" komandai, bet "Saldus" un "Jelgava" izcīnījuši piecus panākumus 14 spēlēs. "Latvijas Universitātes" komanda iekrājusi četras uzvaras 13 spēlēs un atrodas desmitajā pozīcijā.

Tālāk ar trim uzvarām 13 mačos seko biznesa augstskolas "Turība" komanda, bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās septiņās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA