2020. gada 1. marts, 07:01

Piepūšamas lateksa bikses vīriešiem saceļ viedokļu kaujas internetā

Jauns.lv

Modes untumu, stila pārspīlējumu jau tā piesātinātā pasaulē, īpaši interneta vidē, plašu ievērību iemantojis jauna dizainera Harikrišnana (Harikrishnan) svaigi veidots vīriešu modes kolekcijas elements - savādas formas piepūstas lateksa bikses, kuras domātas stereotipu nenomāktiem, ļoti pārliecinātiem vīriešiem ar citādu skatījumu uz lietām.

Absolvējot Londonas modes koledžu (London College Of Fashion) diplomdarba kolekcijā jaunais modes mākslinieks, kurš sevi dēvē par Harikrišnanu, prezentēja košu kolekciju  uzdrīkstēties kāriem, moderniem, stereotipu nenomāktiem vīriešiem.

Žaketes ar pagarinātām piedurknēm, spilgti toņi, latekss un ar gaisu piepūstas bikses, kurām vajadzīgā proporcija panākta, iepildot gaisu bikšu staru apakšā caur septiņu milimetru platu piepūšanas vārstu.

Interneta vides un sociālo tīklu modes zinātāju un ekspertu viedokļi dalās. Citi slavē par uzdrīkstēšanos un izcilību, citi nopeļ un piesauc klaunus, kā arī izsakās ļoti kritiski:

“Visjauneklīgākā no visām prezentētajām kolekcijām, laba ideja, koncepts, paldies par šīs mākslas radīšanu,” - raksta kāds komentētājs.

“Komplekti ir krāšņi! Un darbs, kas ieguldīts visu šo interesanto formu tapšanā, ir tik iespaidīgs," izsakās kāds cits.

"Tās ir šausmas, kā vīrietis spēj ko tādu uzvilkt, cik karsts tur iekšā noteikti ir, ārprāc! " savu viedokli komentāros iestarpina kāds šokēts interneta lietotājs.

"Nē, vienkārši, nē, klauni, tā nav mode - tā ir bezgaumība," komentā kāds lietotājs.

Jaunais dizainers ir ļoti pagodināts, ka viņa veikums raisa tik asu viedokļu apmaiņu un cilvēki nav vienaldzīgi, ziņo yahoo.com. 

Par negatīvo reakciju viņš izteicās: “Esmu ļoti priecīgs, ka mani radītie silueti veido sarunu. Mākslas pārzinātāji šeit saskata mākslu, vairums spēj sevi asociēt ar šo konceptu, bet pārējie - to viedokļiem es ļauju brīvi plūst."

"Cilvēki sāks apšaubīt ierasto, ja tiem tiks piedāvāta neierasta alternatīva," filozofiski izsakās mākslinieks.

Modes dizainers savu kolekcijas iedvesmu skaidro: "Man šāda silueta ideja prātā ienāca mirklī, kad spēlējos ar savu suni un domāju, cik gan ļoti pārspīlēti vai deformēti objekti izskatās no tik zema skata punkta, kāds ir manam sunim."

"Izprotot, ka viņš mani redz no apakšas un uztver mani kā gigantisku formu, kurai nevar saskatīt galvu, izlēmu pārveidot cilvēka siluetu, nomainot uztveres perspektīvas punktu, apzināti atraujoties no iepriekš pieņemtiem standartiem, kā katrai lietai ir jāizskatās, atmetu ierasto cilvēka perspektīvo," turpina jaunais daudzsološais modes mākslinieks.

Lai gūtu autentisku iedvesmu un taptu šīs sarežģītās kontrukcijas biksses, kurām par pamatu kalpo harēma stila bikses, modes mākslinieks mēnesi pavadīja Indijā, kur apguva ne tikai skrodera amata knifus, bet arī koktēlniecību un lakas izstrādājumu izveidošanas prasmes.

Sejas maskas, aizsargtērpi un apokalipses noskaņa modes kolekcijās

gallery icon
57