foto: Shutterstock
Kā pareizi rūpēties par acu zonu, lai sejā nemanītu pārslodzi un nogurumu
2019. gada 3. decembris, 06:38

Kā pareizi rūpēties par acu zonu, lai sejā nemanītu pārslodzi un nogurumu

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Labi zinām, ka nogurums, neizgulēšanās un pārslodze vispirms ir pamanāma acīs, tāpat kā pirmās novecošanas pazīmes – nodevīgās un nevēlamās krunciņas. Kāpēc tā notiek? Āda ap acīm ir trīs reizes plānāka nekā citās sejas zonās. Arī tās struktūra atšķiras, tajā ir mazāk kolagēna šķiedru, kas atbild par ādas stingrību un elastību. Šajā zonā nav arī tauku un sviedru dziedzeru, kas nodrošina ādas aizsargbarjeru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kādas ir izplatītākās kļūdas?

■ Pārāk agresīva dekoratīvās kosmētikas noņemšana, berzējot acis – turklāt katru dienu, ir nevis patīkama masāža, bet milzu slogs acīm. Atceries, ka acu kosmētika ir jānoņem ar maigām, glāstošām kustībām, nestaipot ādu.

■ Neatbilstošas kosmētikas lietošana jeb acu zonas kopšana ar sejas ādai paredzētajiem līdzekļiem. Sejas krēmi ir pārāk smagi, ar pārāk biezu tekstūru, kas ne tikai neuzlabos ādas stāvokli, bet vēl pasliktinās to, radot tūsku, zilus riņķus un pat acu asarošanu.

■ Nepareiza acu krēma uzklāšana. Lielākā kļūda ir klāt to ļoti tuvu skropstu līnijai gan augšējam, gan apakšējam plakstiņam. Tādā veidā kosmētiskais līdzeklis var iekļūt acīs un veicināt acu asarošanu un graušanu.

 Kā pareizi uzklāt acu krēmu?

Nelielu daudzumu produkta uzklāj uz pirksta, ko saucam par zeltnesi (ar šo pirkstu klājot produktu, nav iespējams pārāk stipri uzspiest uz maigās ādas), un zīmē vai iepliķē guļošu astotnieku jeb bezgalības zīmi pār abām acīm.

Dari to, sākot no labās acs ārējā kaktiņa pa augšējā plakstiņa nekustīgo daļu virzienā uz iekšējo kaktiņu. Tad turpini pa kreisās acs apakšējo plakstiņu pa kaulu virzienā uz ārējo kaktiņu un atpakaļ virzienā pa kreisās acs augšējo plakstiņu.

Tālāk no labās acs ārējā kaktiņa virzies pa apakšējo plakstiņu 0,5 cm attālumā no skropstu līnijas uz acs iekšējo kaktiņu, pārej uz kreisās acs augšējā plakstiņa nekustīgo daļu virzienā uz ārējo kaktiņu un pa kreisās acs apakšējo plakstiņu virzies uz iekšējo kaktiņu un maigi pārej uz labās acs augšējā plakstiņa nekustīgo daļu. Tā veidosies guļošais astotnieks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās