foto: Shutterstock
Kā atbrīvoties no matiņiem uz virslūpas?
2019. gada 26. novembris, 07:40

Kā atbrīvoties no matiņiem uz virslūpas?

"100 Labi Padomi"

Vienkāršākās un nesāpīgākās metodes, lai atbrīvotos no matiņiem uz virslūpas, ir to noskūšana, apgriešana ar šķērēm vai likvidēšana ar depilācijas krēmu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kaut tas arī ir ātri un nesāpīgi, tomēr efekts nebūs ilgs. Jau nākamajā dienā vajadzēs atkārtot matiņu likvidēšanas procedūru, lai nebūtu redzami ataugušie.

Jārēķinās, ka pēc matiņu likvidēšanas var rasties ādas kairinājums, īpaši, ja izmantots depilācijas krēms. Ļoti svarīgi ievērot laiku, cik ilgi šāds krēms drīkst atrasties uz ādas, lai neiedzīvotos spēcīgā ādas kairinājumā un alerģiskā reakcijā.

Uz sejas drīkst lietot tikai sejai paredzētos depilācijas krēmus. Sirmu matiņu likvidēšanai tieši šī metode, nevis citas ir vispiemērotākā.

foto: Shutterstock

Mazliet sāpīgāk, toties daudz efektīvāk un ilgnoturīgāk matiņus iespējams likvidēt ar lāzerepilāciju. Pirms šīs procedūras ādai var uzklāt anestēzijas krēmu, tādējādi padarot to tikpat kā nesāpīgu.

Gan pirms procedūras, gan pēc tam var uzlikt ledus kompresi, kas samazina nepatīkamo sajūtu. Aleksandrīta lāzeros, ar kuriem sanāk visefektīvākā lāzerepilācija, ir iestrādātas īpašas ādu atvēsinošas auksta gaisa plūsmas, padarot šo procedūru pacientam mazsāpīgāku.

Epilācijas efekts saglabājas no 4 līdz pat 8 nedēļām.