foto: Shutterstock
Praktiski ieteikumi, kā pareizi glabāt nesezonas apavus
2019. gada 12. novembris, 19:05

Praktiski ieteikumi, kā pareizi glabāt nesezonas apavus

"100 Labi Padomi"

Ja rūpēsies par apaviem visu gadu, tie kalpos ilgi un izskatīsies labi!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

■ Noliec tikai uzreiz velkamus apavus! Pirms apavu nolikšanas nākamajai sezonai pārliecinies, vai tie nav jāsalabo, – ja tomēr ir kāds defekts, dodies pie kurpnieka! 

■ Tikai tīrus apavus vari nolikt nākamajai sezonai, tāpēc rūpīgi notīri visus gružus un, ja materiāls atļauj, nomazgā.

■ Kad apavi ir tīri, kārtīgi izžāvē istabas temperatūrā (bet ne pie karstiem radiatoriem!) un apstrādā ar materiālam atbilstošu līdzekli.

■ Skaties, lai saglabā formu! Lai apavi, ilgstoši stāvot, nezaudētu formu, piepildi purngalu un papēdi ar skābi nesaturošu papīru (avīzes neder!) vai nekrāsotu dabiskas šķiedras audumu. Ja zābakam ir garš stulms, ievieto tajā sarullētu kartonu, kas neļaus stulmam sakrunkoties un kroku vietās bojāt materiālu. Sarullētu kartonu vari izmantot arī siksniņkurpēm, lai tās saglabātu formu. 

■ Apavus vislabāk glabāt to oriģinālajās vai speciāli apavu glabāšanai domātās kastēs. Kastē kurpes neliec vienu uz otras un īpašu uzmanību pievērs apaviem ar spicu papēdi – tie var saskrāpēt un sabojāt viens otru. Apavus kastē nedrīkst saspiest, tiem jābūt brīvi ievietotiem – tas palīdzēs izvairīties no deformēšanās.

■ Neglabā apavus gaisu necaurlaidīga materiāla kastēs un neliec kurpes celofāna maisiņā pirms ielikšanas kastē!

■ Jebkuru apavu uzglabāšanai ir svarīga nemainīga istabas temperatūra, tieši tāpēc apavu kastes neturi neapsildītos bēniņos vai palīgtelpās. Lai izvairītos no mitruma, kastēs vari ievietot silikātgela paciņas, kas to uzsūks.

■ Neaizmirsti par nesezonas apaviem – ik pa laikam pavēdini apavu kastes, pārbaudi, vai tiem nav ticis klāt pārlieku liels mitrums un vai tie nav sākuši pelēt.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās