foto: Shutterstock
Kādu sejas krēmu lietot drēgnajā gadalaikā
Agrā rudens periodā ideāls ir C vitamīns, kas pabalina pigmentācijas plankumus un darbojas kā antioksidants.
2019. gada 21. oktobris, 13:32

Kādu sejas krēmu lietot drēgnajā gadalaikā

Jauns.lv

Lai labāk saprastu, kādā secībā lietot ādu mitrinošus un barojošus krēmus, vispirms būtu jānoskaidro, kas notiek ar ādu, kad vasaras siltumu nomaina rudens drēgnums.

Vasarā mūsu āda ir tikusi pakļauta UV staru ietekmei, siltums un saule ir veicinājusi mitruma zudumu ādā. Ādai zūd tvirtums, elastība un parādās grumbas. Līdz ar to pirmais darbiņš ir padomāt par ādas atjaunošanu, piemēram, veicot attīrošu procedūru, pīlingu, izmantojot skābes, pēc kā piepildām ādas šūnas ar dažādiem vitamīniem (vitamīnu maskas, serumi u. c.).

Agrā rudens periodā ideāls ir C vitamīns, kas pabalina pigmentācijas plankumus un darbojas kā antioksidants. Kad sejas āda ir atjaunota un attīrīta, tā ir gatava ikdienas rudens skaistumkopšanas rituāliem.

Svarīgākie skaistumkopšanas mērķi rudenī ir mitrināšana, barošana un aizsargāšana. Iesakām pa dienu ādu barot, bet pa nakti mitrināt.

Kāpēc šāda secība? Kā zinām, barojošo krēmu sastāvā ir dažādas taukvielas, tie ir blīvākas konsistences un pilda galveno uzdevumu uzlabot tauku slāņa aizsargfunkcijas. Šis slānis ļauj saglabāt vajadzīgo mitruma līmeni ādā, aizsargā to no lietus, vēja un vēl aizvien rudenīgās saules. Savukārt mitrināšanu atstājam uz nakti.

Būtu jauki neatstāt aizmirstībā kosmētiku ar SPF filtriem, jo arī rudenī spīd saule, kā arī sekot, lai mitrinošais un barojošais krēms saturētu kādus papildspēkus – vitamīnus, reģenerējošas aktīvās vielas, ekstraktus.