foto: Unsplash
Himalaju sāls labvēlīgā ietekme - veselībai un skaistumam
2019. gada 1. oktobris, 05:32

Himalaju sāls labvēlīgā ietekme - veselībai un skaistumam

Jauns.lv

Rozā sālim piemīt ne tikai maigāka garša, bet arī pilnīga bioloģiskā pieejamība – organisms to uzņem pilnībā, un tas nonāk šūnās sākotnējā veidā.

Himalaju sāls turklāt (ja tiek lietots mērenās devās) mazāk aiztur ūdeni audos nekā vārāmais sāls, kuram raksturīga šķidruma aizture pat tad, ja tas tiek uzņemts minimālā daudzumā.

Tradicionāli par rozā sāls stiprajām pusēm uzskata organisma attīrīšanu no šlakvielām, muskuļu audu atslābināšanu, limfas un asinsrites cirkulācijas uzlabošanu, pretiekaisuma iedarbību.

Pateicoties šīm ārstnieciskajām īpašībām, gadu simtiem Himalaju sāls sekmīgi tiek izmantots vairāku veselības stāvokļu uzlabošanā.

Minēsim pašus populārākos veidus.

  • Mutes dobuma higiēna. Mutes skalošana ar vāju rozā sāls šķīdumu ir labs līdzeklis pret sliktu elpu, zobu sāpēm un smaganu asiņošanu.
     
  • Pret akni. Rozā sāls ir iekļauts dažādu kosmētisko produktu, piemēram, sejas ziepju vai skrubju, sastāvā.
     
  •  Pret sinusītu un sausu klepu. Šajā gadījumā palīdzēs tvaika inhalācijas: kastrolītī ar vārošu ūdeni ieber tējkaroti sāls un 15–20 minūtes ieelpo tvaikus.
     
  • Pret locītavu sāpēm. Iesaka lietot siltas vannas, kurām pievienots apmēram pustases izšķīdināta sāls. Sāls vannām vispār ir plašs terapeitiskais efekts, tās ievērojami uzlabo ādas stāvokli un veicina liekā svara zudumu.
     
  • Brūču sadziedēšanai. Ja ar ūdenī samērcētiem rozā sāls kristāliem apsmērē skrambas, griezumus, tulznas un citas nelielas brūces, var panākt to ātrāku sadzīšanu.
     
  • Taču, lai cik pievilcīgas arī būtu Himalaju sāls labvēlīgās īpašības, nedrīkst aizmirst, ka rozā sāls, tāpat kā galda sāls, satur daudz nātrija hlorīda, kas, pārmērīgos daudzumos lietots, ir kaitīgs.