foto: Unsplash
Kā izmantot mālus skaistumkopšanā
Mālus drīkst vākt tālu no apdzīvotām vietām, kur tos nav skāris sadzīves piesārņojums. Ja māc šaubas, labāk neņemt, bet nopirkt mālu kosmētikas veikalā.
2019. gada 18. septembris, 06:00

Kā izmantot mālus skaistumkopšanā

Jauns.lv

Jebkuriem māliem neatkarīgi no to krāsas piemīt spēja piesaistīt toksīnus, tāpēc tos izmanto gan veselības, gan skaistuma uzlabošanai. Tie labi attīra ādu, noberžot atmirušās raga šūnas, uzlabo asinsriti, piesātina ar mikroelementiem un izvada šlakvielas.

Māla krāsu un iedarbību nosaka tā sastāvā esošie piemaisījumi: dzelzs, kobalts, hroms, niķelis, kālijs, nātrijs, alumīnijs, varš, silīcijs, magnijs, fosfors u. c.

Latvijas sarkanbrūnais māls bagātīgi satur dzelzs oksīdus, zilie un pelēkie māli – dažādus organisko vielu piemaisījumus, minerālsāļus un mikroelementus, kas labi noder sejas maskām, pirts procedūrās ķermeņa un matu kopšanai.

Svarīgi: mālus drīkst vākt tālu no apdzīvotām vietām, kur tos nav skāris sadzīves piesārņojums. Ja māc šaubas, labāk neņemt un nopirkt mālu kosmētikas veikalā.

foto: Unsplash

Izmēģini!
Māliem vari pievienot avota ūdeni, zāļu tēju, ziedūdeni, piemēram, rožūdeni, svaigi spiestu sulu, kosmētiskās eļļas (maskai jābūt krējuma konsistencē). Klāj uz sejas, kakla un dekoltē. Ja āda ir sausa, masku turi 10 minūtes, ja taukaina – 20 minūtes. Pēc tam nomazgā ar remdenu ūdeni un bagātīgi iemasē ādā mitrinošu krēmu.