foto: Vida Press
Kāpēc Megana Mārkla labāk cimdus tur rokās, nevis uzvelk tos?
Katra Meganas Mārklas izvēlētā koptēla detaļa ir pārdomāta un mērķtiecīgi izvēlēta. Ja viņa izvēlas cimdus nest, tam ir savs vēstījums.
2019. gada 6. februāris, 07:01

Kāpēc Megana Mārkla labāk cimdus tur rokās, nevis uzvelk tos?

Jauns.lv

Princis Harijs ar sievu Meganu Mārklu nesen devies vizītē uz Bristoles pilsētu Anglijas rietumos. Par spīti drēgnajam laikam un sniegam, tauta pulcējās ielās, lai sagaidītu Saseksas hercogu pāri. Lai gan grādi bija zem nulles, Megana cimdiņus nesa rokās un nebija tos uzvilkusi. Turklāt šī nav pirmā reize...

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princim Harijam un Meganai Mārklai ierodoties oficiālā vizītē, sniga sniegs un grādi bija zem nulles. Tiekoties ar tautu, Saseksas hercogu pāris neizmantoja lietussargus, kas pasargātu no nokrišņiem.

Eksperti lēš, ka šāds lēmums visticamāk pieņemts, lai lietussargi neaizēnotu skatu tautai, kas bija pacietīgi gaidījusi, lai viņus redzētu.

Megana Mārkla nes cimdiņus neuzvilktus

gallery icon
23

Megana vizītes dienai Bristolē izvēlējusies siltu apģērbu: mēteli un garos zābakus. Arī cimdi viņai bija, taču hercogiene tos nesa rokā neuzvilktus. Kādā brīdī, sasveicinoties ar tautu, viņa dzirdēta atvainojamies par to, ka roka ir auksta.

Ņemot vērā laikapstākļus, šī šķita dīvaina izvēle. Taču Megana Mārkla tā rīkojusies arī agrāk. Kad viņa kopā ar vīru un karalisko ģimeni pērn Ziemassvētkos devās uz dievkalpojumu baznīcā, arī todien viņa cimdus nesa rokā kopā ar somiņu (tiesa, hercogiene tos uzvilka vēlāk, jau pēc dievkalpojuma). Arī ierodoties uz princeses Eiženijas kāzām, tumši zilajā mētelītī tērptā hercogiene savus cimdiņus nesa rokās neuzvilktus.

Megana Mārkla vienmēr glāsta savu grūtnieces vēderiņu

gallery icon
30

Lai cik nepraktiski šķiet sniegā atteikties no cimdiem, Meganas ģērbšanās stilā nejaušību nav.

„Katra viņas izvēlētā koptēla detaļa ir pārdomāta un mērķtiecīgi izvēlēta. Ja viņa izvēlas cimdus nest, tam ir savs vēstījums,” žurnālam „Town & Country” norādījusi žurnāliste Elizabete Holmsa, kura iemantojusi popularitāti „Instagram” blogā ar saviem komentāriem par karaliskās ģimenes izvēlētajiem apģērbiem.

Holmsa uzskata, ka Megana ar šo žestu vēlas paust dubultu vēstījumu. Pirmkārt, cimdi rada pabeigta koptēla iespaidu, palīdz piešķirt izsmalcinātību un atspoguļo karaļnama pārstāves cienīgu veidolu.

„Cimdi man simbolizē zināmu estētiku. Lēdijai cimdi ļoti piestāv, tie apģērbam piešķir vairāk svinīguma,” intervijā žurnālam „Town & Country” izteiukusies Holmsa.

Meganai Mārklai roka kabatā

gallery icon
19

Otrkārt, britu žurnāliste norāda, ka Meganas izvēle nevilkt cimdus esot simbolisks žests, kas parāda, ka viņa vēlas būt tuvāka tautai un sarokoties ar cilvēkiem bez cimdos ietērptas rokas.

„Man šķiet te piedomāts par ādas kontaktu sarokojoties. Kad tu vari kādam paspiest roku un to patiešām sajust, tas ir ļoti intīms brīdis. Meganai ir ļoti laba saikne ar tautu. Šī pieejamība un intimitāte ir ļoti raksturīga viņai kā jaunajai karaļnama pārstāvei.”

Turklāt ar šādu rīcību Megana ļoti līdzinās savai pāragri mirušajai vīramātei tautā mīlētajai princesei Diānai. Kad Velsas princese bija apradusi ar jauno dzīvi karaļnamā un būšanu uzmanības centrā, viņa tērpu un aksesuāru izvēlē kļuva drosmīgāka. Tajā skaitā Diāna „aizmirsa” par cimdiem, apmeklējot publiskus pasākumus.

Princis Harijs un hercogiene Megana viesojas Birkenhedā

Princis Harijs un hercogiene Megana 2019. gada 14. janvārī viesojas Birkenhedā.

gallery icon
13

„Kad viņa apmeklēja slimnīcas vai skolas, viņa deva priekšroku apģērbam, kas izstaroja vienkāršību un pieejamību. Viņa vēlējās personīgu kontaktu ar jebkuru, ko satikās, bet cimdu valkāšana viņai nozīmēja ierobežojumu šādiem nodomiem,” apliecinājusi Vēsturisko karalisko piļu kuratore Izabella Korasja. Pirms Diānas karaliskās ģimenes pārstāvji vienmēr valkāja cimdus, tiekoties ar tautu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

„Viņa izvēlējās nevilkt cimdus, jo viņai tas šķita daudz personīgāk un radīja intīmāku kontaktu ar cilvēkiem, ar kuriem sarokojās vai kuru rokas turēja.”

Princeses Diānas sarokošanās ar AIDS slimnieku 1987. gadā iegāja vēsturē, laužot tolaik valdošos stereotipus, ka ar šo kaiti var inficēties, kaut tikai rokām saskaroties.

foto: REX/ Vida Press
Princeses Diānas sarokošanās ar AIDS slimnieku 1987. gadā iegāja vēsturē, laužot tolaik valdošos stereotipus, ka ar šo kaiti var inficēties, kaut tikai rokām saskaroties.

Atmetot malā simbolismu, žurnāliste Elizabete Holmsa atzīst, ka ir mazliet skeptiska pret Meganas lēmuma praktisko pusi.

„Es ceru, ka viņas komandai bija pietiekami daudz dezinfekcijas līdzekļa „Purell”, jo viņa tomēr ir sieviete gaidībās, kas ziemā skar visu šo cilvēku rokas,” norāda žurnāliste. „Man tomēr nāks smiekli, jo es vienmēr skatos uz modes funkcionālo pusi. Bet cimdu nešana rokā, kamēr tu sarokojies ar citiem, šķiet mazliet apgrūtinoša.”

Megana Mārkla apmeklē kopienas virtuvi

gallery icon
32

Meganai Mārklai kleita par 38 sterliņu mārciņām

Saseksas hercogiene vizītei Velingtonā (Jaunzēlande) izvēlējusies draudzīgo cenu zīmola „ASOS” kleitu par 38 sterliņu mārciņām, kam pieskaņojusi „Karen Walker” trenci ...

gallery icon
13

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon
47