foto: LETA
Ko darīt, ja solīdā veikalā gadās nopirkt, piemēram, "Gucci" somiņas viltojumu
Latvijā regulāri tiek konfiscēti zīmola preču viltojumi. Tos nereti pārdod arī solīdos veikalos, ne tikai apšaubāmās tirdzniecības vietās.
2017. gada 8. decembris, 06:11

Ko darīt, ja solīdā veikalā gadās nopirkt, piemēram, "Gucci" somiņas viltojumu

"Likums un Taisnība"

Ja cilvēkam gadījies solīdā veikalā nopirkt viltotu preci (piemēram, "Gucci" somiņu, kas nepavisam nav "Gucci", vai "Chanel" smaržas, kas nemaz nav "Chanel", kādas ir patērētāja tiesības celt pretenzijas un saņemt atpakaļ iztērēto naudu? Vai Patērtāju tiesību aizsardzības centrs to kontrolē?" žurnālam "Likums un Taisnība" vaicā rīdziniece Māra.

Evija Lene, Patērētāju tiesību aizsardzības centra Patērētāju komunikācijas un informēšanas daļa vecākā konsultante, skaidro:

“Patērētāju tiesību aizsardzības centrs nav kompetents izvērtēt, vai prece ir oriģināls vai viltojums. Taču aicinām iedzīvotājus iepazīties ar valsts pārvaldes īstenoto sociāli informatīvo kampaņu jeb pretkrāpšanas kustību #atkrāpies! (atkrapies.lv). Tā kā viltošana ir kriminālpārkāpums, konstatējot viltojumu gadījumus, aicinu informēt attiecīgās valsts policiju. Iespējamu krāpšanas gadījumu izskatīšana ietilpst Valsts policijas kompetencē.”