foto: no žurnāla "OK!" arhīva
Maija Silova atklāj, kāpēc tik labi izskatās
"Disciplīna ir kā vielmaiņa – to pastāvīgi jācenšas iedarbināt un stimulēt," saka Maija Silova.
2017. gada 13. novembris, 15:22

Maija Silova atklāj, kāpēc tik labi izskatās

Linda Vesate

Žurnāls "OK!"

Modes eksperte un žurnāliste Maija Silova vienmēr izskatās nevainojami. Kā viņai tas izdodas?

Ikdienas steigā ir svarīgi atrast laiku un telpu sev. Aptuveni pirms astoņiem gadiem, kad šāds trends vēl nebija modē, regulāri izslēdzu telefonam skaņu un ar zvanītājiem sāku sazināties rakstiski, jo tā bija vieglāk koncentrēties darbam. Nu tas kļuvis par lielisku paradumu.

Kas attiecas uz skaistumkopšanas produktiem, es vairs neticu reklāmām, kamēr pati neizmēģinu produktu. Piemēram, pirms kāda laika sapratu, ka man neder intensīvi acu liftinga krēmi, tāpēc izvēlos serumus un dziļi mitrinošus krēmus. Jāieklausās organismā un pašai jāzīmē savas formulas.

foto: no žurnāla "OK!" arhīva

Mans svarīgākais rīta rituāls ir kontrastduša – tā acumirklī pamodina, kļūstu brīva un svaiga, un viss liekais aizplūst kā nebijis. Pēc tam seko nesteidzīgas brokastis, kuru laikā sagatavojos gaidāmajai dienai. Parasti no rītiem neveicu sarežģītas skaistumkopšanas procedūras, koncentrējos uz ādas mitrināšanu.

Matus ieveidoju ar lielām lokšķērēm, izmantojot saudzējošu karsēšanas režīmu. Jau vairākus gadus lietoju zīmola CHI matu kosmētiku, šobrīd dodu priekšroku Hip Rose Oil produktu sērijai.

foto: no žurnāla "OK!" arhīva

Kad mati ir ieveidoti vai vismaz izžāvēti, veltu laiku dekoratīvās kosmētikas uzklāšanai. Kopš vidusskolas izveidojies ieradums izlīdzināt sejas toni un uzklāt lūpu spīdumu, un šo kosmētikas minimuma ievēroju. Manos dekoratīvās kosmētikas krājumos ir MAC tonālie krēmi (dienas meikapam, vakara pasākumiem un profesionālie – filmēšanai), Bobbi Brown Shimmer Brick izgaismotājs un lūpu krāsas persiku vai maigi rozā toņos no zīmoliem Bobbi Brown un YSL.

foto: no žurnāla "OK!" arhīva

Pēdējā pusgada laikā visvairāk esmu izmantojusi Urban Decay Naked Ultimate Basics acu ēnu paleti. Dienas laikā papildus tonusam lietoju Skin Up spreju ar hialuronskābi un Q10, ko var izsmidzināt arī uz grima.

Ķermeņa kopšanai izvēlos eļļas, sejas ādai – tikai serumus un maskas, kuru sastāvā nav eļļas. Lai cik pārgurusi esmu, katru vakaru uzklāju uz sejas La Roche Posay mitrinošo emulsiju. Divas reizes nedēļā izmantoju skrubi, pēc tam klāju sejas masku Dermastir Caviar Zinc Mask un noslēgumā palutinu ādu ar serumu vai dziļi mitrinošu emulsiju. Lūpām izmantoju sejas skrubi Chantecaille Bamboo & Hibiscus Exfoliating Cream, pirms un pēc skrubja lietošanas mitrinu lūpas ar Dzintars UNI balzamu.

Vakaros lietoju intensīvu matu masku CHI Rose Hip Oil Recovery Treatment, ko klāju arī uz atsevišķām šķipsnām to pilnā garumā no saknēm. Reizi nedēļā visā matu garumā klāju kokosriekstu un mandeļu eļļu. To atstāju uz divām stundām un tikmēr nodarbojos ar savām lietām. Praktiski nekad nelietoju fēnu maksimālajā režīmā.

Neliekuļošu un neteikšu, ka filmēšanai un pasākumiem sapošos 15 minūšu laikā. Tikai pirms dažiem gadiem sāku aktīvāk veidot matus salonos, jo iepriekš ar visu tiku galā pati. Var izklausīties augstprātīgi, taču daudzus skaistumkopšanas rituālus spēju paveikt pati. Vadoties pēc situācijas, bieži vien optimāls risinājums tomēr ir uzticēties profesionāļiem, lai, sēžot meistara krēslā, varētu veltīt laiku savām nodarbēm. Man ir lieliska sadarbība ar House of Hair un Kristapu Slakteri, arī ar saloniem Ambassade de la Beaute, Pam Pam un Igoru Popovu.

Katru dienu atrodu laiku, lai pagulētu vai pasēdētu uz Pranamat paklājiņa, kas ir īpaši noderīgs aizņemtiem cilvēkiem, kam grūti izbrīvēt laiku masāžas seansam. Pasēžot uz asajiem lotusiņiem 20–25 minūtes (šo laiku vienmēr var atrast, strādājot pie datora), ķermenis kļūst vieglāks, brīvāks un āda – zīdaināka. Pie asajām izjūtām pieradu ļoti ātri un jau pēc pāris dienām vairs neskaitīju minūtes.

Neesmu labsajūtas fanātiķe. Varu komfortabli pastāvēt bez spa, masāžām, ietīšanas un līdzīgām procedūrām. Lai gan apzinos, ka tas ir nepieciešams ķermeņa restartam, man nav tik daudz laika un, galvenais, motivācijas, lai rūpīgi sekotu to izpildes grafikam. Vienīgais, kas man ļoti patīk, ir masāžas, taču tās apmeklēju samēra reti.

Cenšos katru dienu 20 minūtes mīties uz velotrenažiera vai trīs reizes nedēļā – 40 minūtes. Zinu, ka tas nav daudz, taču būtiska ir regularitāte. Kad ir brīvs laiks, ar lielāko prieku dodos pusotru divas stundas garos velobraucienos. Šī nodarbe atbrīvo prātu un vienlaikus sniedz tonusu. Skaistas lietas vienmēr iedvesmo, un mans sievišķīgais motivators ir zīmola Stella McCartney sporta apģērbi. Ja, braucot ar velosipēdu, vēlos piestāt pie kādas kafejnīcas un satikties ar draugiem uz “īsu kafiju”, neizskatīšos kā atnākusi no treniņa. Manu labsajūtu veido daudzi faktori – gan tie, ko mēs spējam ietekmēt, gan tie, kas nav mūsu varā. Ja kādu procesu izdodas optimizēt – tā jau ir labsajūta!

Ik pa laikam izvērtēju savas gastronomiskās kaislības – ja kafiju parasti dzeru ar pienu un medu, samazinu gan vienu, gan otru; ja kārojas ceptus kartupeļus, lieku cepeškrāsnī uz režģa kopā ar mizu un tikai beigās pievienoju olīveļļu, nevis gatavoju uz pannas. Arī ēdot ārpus mājas, pievēršu uzmanību tam, kas ir manā šķīvī, un cenšos atteikties no visa liekā, piemēram, no mērcēm un liekām piedevām. Iepriekšējā dienā pirms kāda īpašāka pasākuma samazinu sāls patēriņu.

Pat ja ne vienmēr ir vēlme ievērot šos šķietamos sīkumus, ir vērts apzināties, ka tie sevi attaisno ilgtermiņā. Viss ir atkarīgs no tā, ko es pati sev atļauju vai neatļauju. Mana ikdienas ēdienkarte variē – ir periodi, kad neko sev neliedzu, bet ir brīži, kad samazinu maizes un kūciņu rotāciju ēdienreizēs. Ja naktī sagribēšu saldējumu un man tas būs pieņemami, apēdīšu bez sirdsapziņas pārmetumiem. Ja nolemšu nedēļu neēst baltmaizi, savu apņemšanos tik tiešām pildīšu. Disciplīna ir kā vielmaiņa – to pastāvīgi jācenšas iedarbināt un stimulēt.

Seko Maijas ikdienas gaitām instagram: @silovamaija