foto: Shutterstock
Lūpu kopšana pavasarī. Ja tās plaisā, tu dzer par maz ūdens
Par lūpām vajadzētu rūpēties regulāri, jo plānā lūpu āda, zem kuras nav tauku dziedzeru, ir ļoti jutīga.
2017. gada 19. aprīlis, 06:32

Lūpu kopšana pavasarī. Ja tās plaisā, tu dzer par maz ūdens

"100 Labi Padomi"

Par lūpu kopšanas aktualitātēm stāsta Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Lūpu kopšana ikdienā bieži vien vienkārši piemirstas. Kad tās sāk plaisāt un sūrstēt, tad beidzot pievēršam lūpām pastiprinātu uzmanību. Tomēr vajadzētu par lūpām rūpēties regulāri, jo plānā lūpu āda, zem kuras nav tauku dziedzeru, ir ļoti jutīga. Turklāt mēs tās pakļaujam nemitīgai agresijai: ēdot, dzerot, aplaizot, runājot un skūpstoties.

Kop!

Vakarā, attīrot seju un acu zonu, notīri arī lūpas. No rīta un vakarā pēc zobu tīrīšanas ar zobu birstīti maigi pamasē lūpas, pēc tam uzklāj higiēnisko lūpukrāsu, lūpu balzamu vai eļļu. Lūpu balzams/sviests ir jālieto katru reizi pirms iziešanas no mājām.

Attīri reizi nedēļā!

Arī lūpu ādai ir vajadzīga attīrīšana, tāpēc, veicot sejas pīlingu, neaizmirsti arī lūpas. Ja izvēlies veikala produktus, dod priekšroku enzīmu pīlingam, nevis abrazīvam skrubim.

Sausas lūpas ir pirmais signāls, ka organismam trūkst šķidruma.

Pīlings lūpām mājas apstākļos: iemērc uz nakti aukstā ūdenī pāris riekstus – zemesriekstus, lazdu riekstus – vai mandeles. No rīta tos sarīvē uz smalkas rīves un pievieno drusciņu saldā krējuma vai piena. Ar iegūto masu veic lūpu pīlingu. tas padarīs lūpas maigas un samazinās mazās krunciņas ap tām.

Maskas lūpām

Pirmā – barojoša: ļoti iedarbīgs lūpu kopšanā ir biezpiens, kam pievieno kaut ko labu – eļļu, pienu, rīvētu gurķi, rīvētu burkānu vai bieti. Der arī šo dārzeņu sula.

Otrā – mitrinoša un barojoša: saldu ābolu sarīvē uz smalkas rīves un pievieno augu eļļu vai nesālītu sviestu.  

Trešā – aizsargājoša: ja lūpas ir sausas un aprautas, pusstundu pirms došanās ārā uzklāj tām labu augu eļļu: vīnogu kauliņu, olīveļļu, nesālītu sviestu. Vari arī izmantot A un E vitamīnu eļļā. Starp citu, E vitamīna trūkums izraisa lūpu kaktiņu plaisāšanu.

Pats svarīgākais: ja izteikti plaisā lūpas, seko izdzertā ūdens daudzumam. Sausas lūpas ir pirmais signāls, ka organismam trūkst šķidruma.

Ieteicami arī vingrojumi lūpām!

Šis ir visiedarbīgākais: iedomājies, ka tev priekšā stāv dzimšanas dienas torte ar daudz svecītēm. Centies tās nopūst. Atkārto vairākas reizes katru dienu.