Berlīnes stila adrese Nr. 1
2011. gada 29. decembrī, 09:00

Berlīnes stila adrese Nr. 1

Jauns.lv

Andreass Murkudis pieder Berlīnes koncepta veikalu pionieriem, un viņa veikalu impērija, kas vēl nesen atradās Mites Munzstrasse pagalmā, jau sen iemantojusi kulta adreses slavu.

Potsdamer Strasse

Savulaik Murkudis, pirmais sākdams Berlīnē tirgot Martin Margiela, Yohji Yamamoto u. c., kļuva par vienu no jaunās Mites stila tendenču stūrakmeņiem. Kā zināms, pēc Berlīnes mūra krišanas Vidusrajona pamestās, nerenovētās telpas kļuva par visdažādāko radošo iniciatīvu platformu, vispirms te pulcējot māksliniekus, tad tūristus, kas, fotoaparātiem zibot, fiksēja jaunās Berlīnes ainas. Visbeidzot diemžēl sarosījās arī nekustamo īpašumu kompānijas, kas ar augstām īres maksām pēdējos gados naski ievākušas Mites popularitātes ražu, bez īpašām ceremonijām izspiežot virkni kultūras institūciju, kas sākotnēji šo rajonu padarīja tik populāru, un avangarda brendu bodītes rajona ielās pamazām nomainot ar American Apparel stila masu modes spēlētājiem.

Nesen Miti pametis arī Andreass Murkudis, savu veikalu impēriju pārceļot uz jaunām telpām Potsdamer Strasse, netālu no pazīstamajām mākslas galerijām Blain/Southern un Arndt. Tiesa, modes un dizaina veikalu nišā šī teritorija pagaidām vēl ir baltais laukums, taču nebūs nekāds brīnums, ja jau pavisam drīz grandiozajai Murkudis dzīvesstila un aktuālo tendenču telpai, kuras mājvieta ir izbijusi tipogrāfija, uzradīsies sekotāji. Baltā, industriālā, minimālistiski robustā un vienlaikus šikā, raupja luksusa caurstrāvotā telpa (arhitekti Pjērs Horhe Gonsaless un Judīte Hāze), šobrīd pārtapusi par veikalu veikalā, kur rodama šābrīža avangarda modes un dizaina esence.

Potsdamer Strasse 77 – 87, 10785 Berlin, www.andreasmurkudis.com

Una Meistere, Pastaiga.lv / Foto no publicitātes materiāliem