Cita pasaule
2014. gada 16. janvāris, 14:33

Pilnmēness. Kā tas ietekmē pieaugušos un bērnus?

Jauns.lv

Tik daudz dzirdēts vecākus stāstām, ka pilnmēness laikā bērni kļūst nemierīgi. Kāda ir Mēness ietekme uz cilvēku un kādēļ pilnmēness laikā var mainīties mazuļa uzvedība, skaidro ezoterikas speciāliste, Māmiņu Kluba eksperte Kristīne Dunska.

Mēness, ne mazāk kā Saule, ietekmē dzīvi uz Zemes. Mēness atrodas vistuvāk Zemei, kas, attiecīgi, nosaka tā lomu procesos, kas uz tās notiek. Kaut vai jūras paisumi un bēgumi, kas notiek Mēness pievilkšanās spēka ietekmē!

Tā kā  cilvēka organisms 80% sastāv no ūdens, iespēja, ka Mēness atstāj iespaidu arī cilvēka fizioloģisko procesu norisē, ir pietiekami liela.

Līdzsvarotiem cilvēkiem Mēness stāvokļa izmaiņas izraisa tikai garastāvokļa svārstības, taču cilvēkiem ar psihes traucējumiem iespējamas lielas novirzes.

„Zinātne  pierādījusi, ka eksistē Mēness ritmi, kas ietekmē dzīvos organismus uz Zemes. Mēness ritmi ietekmē sievietes menstruālo ciklu, kā arī dzīvnieku, augu un citu dzīvo būtņu vairošanos,” skaidro Kristīne Dunska.

14-16 diennaktis pēc jaunmēness iestāšanās, sākas pilnmēness fāze. Šajā laikā Mēness atrodas gandrīz tieši pretī Saulei un tās stari pilnīgi apgaismo Mēnesi (izņemot aptumsuma laiku). Šajā laikā paaugstinās dzīvības procesu aktivitāte, pastiprinās zemapziņa, emocionalitāte.

„Enerģija, kas plūst no Mēness ir liela un aktīva, attiecīgi cilvēkiem ar nenobriedušu vai nestabilu psihi šī enerģija ņem pārsvaru pār viņu pašu spēkiem.

Tādēļ, pieļauju, ka arī bērni (jo viņu psihe vēl tikai veidojas un attīstās) reaģē uz pilnmēness enerģiju, kļūstot nemierīgi, uzbudināti, ar miega traucējumiem,” tā ezotēriskas speciāliste.

Jo bērns ir līdzsvarotāks un mierīgāks ikdienā un sadzīvē, jo mazāk emocionālu traumu viņš saņēmis, jo mazāka iespējamība, ka pilnmēness atstās ietekmi uz bērna uzvedību.

Ja bērniņš tomēr ir nemierīgs, palīdzēs viegla vīgriezes tēja un logu aizklāšana, arī gultiņas pārvietošana tā, lai Mēness nespīd tieši virsū gulošajam un jaukā šūpuļdziesma – „Mēnestiņi baltsvārcīti, nespīd manā lodziņā, Spīdi ceļa gājējam, Spīdi jūras braucējam".

Maminuklubs.lv / Foto: All Over Press

Tēmas