Chanel augstās modes skate: pie greznām kleitām sporta apavi. FOTO
No Chanel 2014. gada pavasara augstās modes skates.
2014. gada 23. janvāris, 12:17

Chanel augstās modes skate: pie greznām kleitām sporta apavi. FOTO

Jauns.lv

Tradīcijām bagātā modes nama Chanel galva Karls Lāgerfelds sagādājis kārtējo pārsteigumu. Parīzē notikušajā augstās modes (haute couture) skatē smalku kurpīšu vietā modeles defilēja.... sportiskās botiņās.

Haute couture, jeb augstās modes skates ir kā ķirsītis uz greznas, saldas putukrējuma tortes. Dizaineri tajās var realizēt savas jaunākās un svarīgākās idejas, neuztraucoties, vai tām atradīsies valkātāji. Kopš stāšanās Chanel radošā direktora amatā Lāgerfelds pamatīgi modernizējis zīmolu, kas tolaik jau bija kļuvis nedaudz vecmodīgs. Koko Šanele savulaik sacījusi: „Luksusam jābūt ērtam, citādi tas nemaz nav luksuss.” Bet vai tiešām viņa bija domājusi ko šādu?

Tendence botas valkāt vienmēr un visur, neatkarīgi pārējā tērpa stila un apmeklējamā pasākuma dreskoda, radusies eksperimentēt kāro blogeru vidū. Sporta botas vai kedas viņi spēj sakombinēt ar greznām kleitām un smalkām rotām, taču neviens negaidīja tik drīz ko tamlīdzīgu ieraudzīt uz modes mēles, kur nu vēl leģendārā Chanel skatē.

Lāgerfelda skaistās un delikātās kleitas radītas no gaisīgiem audumiem un rotātas ar krāsainiem kristāliņiem, un vietumis pamanāni arī Chanel klasiskās tvīda žaketes motīvi. Taču tikpat smalku kurpīšu vietā modeļu kājas ieautas lielās, klamzīga paskata botās. Lai arī dizainers tās veidojis no mežģīnēm un arī uzlicis akmentiņus, tie ir un paliek sporta apavi. Pat pa slavenās modeles Karas Delevinjas demonstrētās kāzu kleitas apakšmalu skates noslēgumā izspraucas rūpīgi sašņorēta, balta bota.

Augstās modes skates, kā allaž apmeklēja arī virkne slavenības un vadošo modes žurnālu pārstāvji.

Kasjauns.lv/ Foto: All Over Press