Pirms pasniegšanas zupiņu pārkaisi ar zaļumiem, kādi nu ir pie rokas, un liec galdā!
Gavēņa ēdiena modernā versija - kartupeļu biezzupa
Absolūti vienkārši un ātri, turklāt no tā, kas pieliekamajā tik tiešām ir katram. Ja nu vienīgi parmezāns vai kāds cits ciets pikants siers jāpiepērk, bet četriem ēdājiem ar 50 gramiem būs gana.
Gatavošana
2–3 vidēji lieli sīpoli, sakapāti
5–6 vidēji lieli kartupeļi bez mizas, sagriezti gabalos
1 l dārzeņu buljona
600 ml piena, uzsildīta
50 g parmezāna, rīvēta
1 ēdk. sviesta
sāls, pipari pēc garšas
Gatavošana
1. Kastrolī izkausē sviestu un sasautē sīpolus, līdz tie ir mīksti. Pievieno kartupeļus, buljonu, pienu un uzvāri, lai gan kartupeļiem nav jābūt pilnīgi mīkstiem.
2. Sablenderē, iemaisi rīvēto parmezānu. Ja vēlies zupiņu saglabāt nākamās dienas pusdienām, atdzesē un pēc tam sasaldē to. Ja zini, ka visu apēdīsit vienā piegājienā – pārkaisi ar zaļumiem, kādi nu ir pie rokas, un pasniedz.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: All Over Press