3 ātras un vienkāršas receptes ar medu
Medus kā barības viela ir ļoti veselīgs, un cilvēka organismā tas ir viegli pārstrādājams.

3 ātras un vienkāršas receptes ar medu

Jauns.lv

Medus ir lieliska, veselīga piedeva, kas receptēs var aizstāt cukuru un dot neatkārtojamu garšas niansi. Pamēģini!

3 ātras un vienkāršas receptes ar medu...

Jogurts ar medu un riekstiem

Vislabāk ar medu sader grieķu un turku jogurts, kas tagad nopērkams arī mūsu veikalos.

Sastāvdaļas

500 g dabīgā jogurta bez piedevām

30 g valriekstu kodolu

5 ēdk. šķidra medus

Banāni ar medu un mandelēm

Lai banāni būtu saldāki un sulīgāki, medus devu var palielināt, savukārt mandeļu vietā tikpat labi der arī lazdu rieksti.

Sastāvdaļas

4 ļoti gatavi banāni

6 ēdk. mandeļu skaidiņu

6 ēdk. šķidra medus

Gatavošana

1. Banānus nomizo un katru liec uz atsevišķas alumīnija folijas loksnes. Vairākās vietās sadursti ar dakšiņu.

2. Pārlej ar medu un pārkaisi ar mandelēm. Aizloki foliju ciet.

3. Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī vai uz grila un cep aptuveni 10 minūtes.

Auzu cepumi ar medu un riekstiem

Cepumi vēl interesantāk izskatās, ja pusi tumšās šokolādes aizstāj ar balto šokolādi, kam pievienotas žāvētas dzērvenes.

Sastāvdaļas

280 g auzu pārslu

125 g sviesta

50 g maltu riekstu pēc izvēles

100 g šķidra medus

2 olas

50 g mazos gabaliņos sakapātas šokolādes

½ tējk. cepampulvera

šķipsniņa sāls

Gatavošana

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180–190 grādiem.

2. Panniņā uz mazas uguns lēnām izkausē sviestu.

3. Bļodā ieber riekstus un pārlej kausēto sviestu. Uzmanīgi samaisi un atstāj uz 10 minūtēm.

4. Sakul olas ar medu, pieber cepampulveri un sāli. Uzmanīgi iemaisi riekstus un iecilā šokolādi.

5. Ar 2 tējkarotēm liec mazas piciņas uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 12–15 minūtes.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: All Over Press