3 ātras un vienkāršas receptes ar medu
Medus ir lieliska, veselīga piedeva, kas receptēs var aizstāt cukuru un dot neatkārtojamu garšas niansi. Pamēģini!
Jogurts ar medu un riekstiem
Vislabāk ar medu sader grieķu un turku jogurts, kas tagad nopērkams arī mūsu veikalos.
Sastāvdaļas
500 g dabīgā jogurta bez piedevām
30 g valriekstu kodolu
5 ēdk. šķidra medus
½ citrona sula
citronmelisas vai piparmētras lapiņas
1. Riekstus rupji sakapā un apgrauzdē pannā bez taukvielām.
2. Medu sakul ar citrona sulu un iemaisi riekstus.
3. Deserta trauciņos liec jogurtu un virsū – riekstu maisījumu. Izrotā ar zaļajām lapiņām.
Banāni ar medu un mandelēm
Lai banāni būtu saldāki un sulīgāki, medus devu var palielināt, savukārt mandeļu vietā tikpat labi der arī lazdu rieksti.
4 ļoti gatavi banāni
6 ēdk. mandeļu skaidiņu
6 ēdk. šķidra medus
Gatavošana
1. Banānus nomizo un katru liec uz atsevišķas alumīnija folijas loksnes. Vairākās vietās sadursti ar dakšiņu.
2. Pārlej ar medu un pārkaisi ar mandelēm. Aizloki foliju ciet.
3. Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī vai uz grila un cep aptuveni 10 minūtes.
Auzu cepumi ar medu un riekstiem
Cepumi vēl interesantāk izskatās, ja pusi tumšās šokolādes aizstāj ar balto šokolādi, kam pievienotas žāvētas dzērvenes.
Sastāvdaļas
280 g auzu pārslu
125 g sviesta
50 g maltu riekstu pēc izvēles
100 g šķidra medus
2 olas
50 g mazos gabaliņos sakapātas šokolādes
½ tējk. cepampulvera
šķipsniņa sāls
Gatavošana
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180–190 grādiem.
2. Panniņā uz mazas uguns lēnām izkausē sviestu.
3. Bļodā ieber riekstus un pārlej kausēto sviestu. Uzmanīgi samaisi un atstāj uz 10 minūtēm.
4. Sakul olas ar medu, pieber cepampulveri un sāli. Uzmanīgi iemaisi riekstus un iecilā šokolādi.
5. Ar 2 tējkarotēm liec mazas piciņas uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 12–15 minūtes.