Apnikuši ziedu vainagi? 4 svaigas idejas vasaras festivālu stilam
Amerikāņu mūziķa un aktiera Lūkasa Hāsa draudzene Coachella festivālā šī gada aprīlī sievišķīgai kleitai pieskaņoja cepuri ar platām malām.
2014. gada 9. jūnijs, 13:49

Apnikuši ziedu vainagi? 4 svaigas idejas vasaras festivālu stilam

Jauns.lv

Sākusies vasaras festivālu un brīvdabas koncertu sezona, kurā ir grēks neizskatīties lieliski. Uzzini, kā piešķirt savam festivālu stilam neatkārtojamu odziņu!

Jaunieši festivālos mēģina izcelties, kā nu kurš. Pagājušajā sezonā aktuāli bija krāsaini ziedu vainagi un īsi topi, kas atsedza skatienam vēderu. Kā jau katru gadu, topā bija arī bārkstis uz kleitām, somām un jakām. Festivālu modes galvenie priekšnosacījumi: ērtums pirmajā vietā, bet otrajā – neapšaubāmi skaistums. Ja esi devusies uz vairāku dienu festivālu, centies nodrošināties visiem iespējamajiem laika apstākļiem, tomēr nesapakojot līdzi vai pusi savas garderobes. Visgudrāk ir paņemt līdz vasarīgu kleitiņu vai svārkus un biezāku jaku. Apaviem jābūt gan ērtiem, gan arī nēsājamiem kā siltā saulītē, tā arī lietū. Festivālu klasika ir kedas vai gumijas zābaki. Nekādu augstpapēžu kurpju – tev to nāksies rūgti nožēlot!

Kā šovasar pārsteigt apkārtējos ar savu festivāla ietērpu? Portāls Kasjauns.lv apkopojis vairākus interesantus stila padomus.

Platmale

Divi vienā – tas būs gan lielisks aksesuārs, gan arī pasargās tevi no pārcepināšanās spožajā saulītē. Pēdējās sezonās cepures platām malām ir ļoti aktuālas, un tās parasti kombinē ar sievišķīgām kleitām. Pamēģini tādu pieskaņot pašlaik modīgajiem midi vai maksi svārku garumiem! Taču atceries, ka ar cepures valkāšanu vien būs par maz. Tā kā saulē būs jāuzturas ilgi, nodrošinies ar saules aizsargkrēmu ar augstu SPF.

Jostas somiņa

Visas līdzpaņemtās mantas tev būs jāved paliela izmēra somā, taču pa festivāla teritoriju taču ar to nestaigāsi. Svarīgākās lietas – maku, telefonu, pasi – ieliec nelielajā jostas somiņā, kas apliekama ap gurniem. Veikalu klāstā ir visdažādākie dizaini, tāpēc nevajadzētu rasties problēmām izvēlēties savam tērpam vispiemērotāko.

Košas krāsas un raksti

Festivālos valda ļoti brīva atmosfēra, tāpēc tā ir ideāla vieta, kur uzvilkt kaut ko sev pilnīgi neierastu. Ja ikdienā pieturies pie neitrālajiem vai tumšajiem toņiem, šoreiz atļaujies kādu neona krāsu vai interesantu rakstu. Tā tu nepaliksi nepamanīta!

Plandoša kleita

Karstajā laikā tu vislabāk jutīsies drēbēs no plāna un „elpojoša” auduma. Gaisīga kleita būs tieši laikā! Šajā sezonā mini vairs nav modē, tagad visstilīgākās ir garās maksi kleitas un pieklājīgais midi garums uzreiz zem ceļa. Galvenais, lai kleita būtu brīva un netraucētu kārtīgi izdejoties.

Kasjauns.lv/Foto: All Over Press