Iepazīšanās lietotes izstrādā MI rīkus, lai palīdzētu Z paaudzei flirtēt
foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
Iepazīšanās lietotnes.
Attiecības

Iepazīšanās lietotes izstrādā MI rīkus, lai palīdzētu Z paaudzei flirtēt

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/ Financial Times

Vairākas tiešsaistes iepazīšanās lietotnes šobrīd izstrādāt mākslīgā intelekta (MI) rīkus, kas palīdzēs Z paaudzes lietotājiem veiksmīgāk flirtēt.

Iepazīšanās lietotes izstrādā MI rīkus, lai palīdz...

Daudzas populāras iepazīšanās aplikācijas, piemēram, “Tinder”, “Hinge”, “Bumble” un “Grindr”, paziņojušas, ka izstrādā vai testē MI rīkus un tērzēšanas asistentus. Lietotnes “Grindr” galvenais produktu vadītājs Eidžejs Balans uzskata, ka MI palīdzēs cilvēkiem izveidot ciešāku saikni. “Tas ir draugs, kurš bārā jums palīdz uzaicināt kādu uz randiņu, taču viss notiek virtuālajā vidē .”

Šobrīd ir novērots, ka iepazīšanās lietotņu popularitāte ir kritusies. Uzņēmumi cer, ka, ieviešot MI asistentu, tas palīdzēs atgriezt lietotājus, kuri jau sen ir vīlušies attiecību meklējumos. Balans apgalvo, ka “Grindr” asistents, saukts par “Grindr Wingman,” palīdzēs lietotājiem pārvarēt viņu lielākās bailes. Asistents piedāvās sarunu tematus, balstoties uz lietotāju unikālajiem profiliem un tērzēšanas vēsturi. Viņš piebilda, ka MI lietotāja vietā veiks visu nepieciešamo, lai noskaidrotu, vai sarunu biedram ir kopīgas intereses ar lietotāju, kā arī palīdzēs uzaicināt uz randiņu.

Lietotne “Tinder” jau ir ieviesusi MI palīgu, kas noskenē lietotāja personīgās fotogrāfijas un atlasa labākos attēlus. “Bumble” ir paziņojis, ka arī izstrādājis līdzīgu funkciju. Uzņēmums “Hinge” paziņoja, ka plāno izstrādāt MI asistentu, kas spēs novērtēt, vai lietotājam izdodas flirtēt, un sniegs lietotājam padomus, kā komunikāciju uzlabot. 

Balans paziņoja, ka “Grindr” pieņēmis darbā attiecību ekspertus un seksuālās veselības ekspertus, lai nodrošinātu, ka viņu asistents sniegs pozitīvus padomus lietotājiem. Vorvikas Universitātes pētniece Karolīna Bandinelli uzskata, ka šādi MI palīgi kļūs par savedējiem, neļaujot lietotājiem ļauties neparedzamiem likteņa pavērsieniem.