Ropažu novadā ar gandrīz 10 000 eiro atbalstītas divu jauno māmiņu biznesa idejas
foto: https://www.facebook.com/RopazuNovadaPasvaldiba
Dzīvesstils

Ropažu novadā ar gandrīz 10 000 eiro atbalstītas divu jauno māmiņu biznesa idejas

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Ropažu novada pašvaldības uzņēmējdarbības konkursā "Māmiņa=uzņēmēja" 9720 eiro apmērā atbalstītas divu jauno māmiņu Ievas Cibuļskas un Santas Voitešonokas biznesa idejas.

Ropažu novadā ar gandrīz 10 000 eiro atbalstītas d...

Konkurss šogad organizēts pirmo reizi. Kopā tika saņemti 11 pieteikumi, no kuriem četri virzīti uz fināla trešo kārtu, kur dalībnieces klātienē prezentēja žūrijai savu biznesa ideju.

Žūrijas balsojums bija diezgan līdzīgs un pašvaldības līdzfinansējumu konkursā "Māmiņa=uzņēmēja" saņēma Ieva Cibuļska ar projektu ""Cibiņu sparģeļi" konkurētspējas uzlabošana" un Santa Voitešonoka, SIA "SEV fabrics", ar projektu "Zīmola "SEV" jauna sortimenta izveidošana un automatizācijas procesu uzlabošana". Pirmais projekts saņēmis 4720 eiro, bet otrais - 5000 eiro.

Pieteikumi bija ļoti dažādi no vienkāršām biznesa idejām līdz jau esošas uzņēmējdarbības paplašināšanai un jaunu produktu ieviešanai, norāda pašvaldībā. Pieteikumus vērtēja žūrija, kurā bija pārstāvēti gan pašvaldības speciālisti, gan novada uzņēmēji ar plašu starptautisku pieredzi.

Konkursa mērķis ir motivēt māmiņas saskatīt sevī uzņēmējas potenciālu un sākt komercdarbību, kā arī sekmēt esošas uzņēmējdarbības paplašināšanu, attīstot jaunus produktus vai pilnveidojot esošos pakalpojumus. Vienlaicīgi, mērķis ir arī sekmēt jauno māmiņu sociālo iekļaušanos un sevis pilnveidošanu, atvieglojot un veicinot veiksmīgāku atgriešanos darba tirgū.

Konkursam varēja pieteikties pretendentes, kuras tikai plāno sākt saimniecisko darbību, vai arī jau veic saimniecisko darbību kā pašnodarbinātās vai uzņēmuma īpašnieces ar vismaz 51% piederošām uzņēmuma daļām. Visos gadījumos tām bija jābūt māmiņām, kuras audzina bērnu vecumā līdz desmit gadiem, ar deklarēto dzīvesvietu Ropažu novadā. 

Konkursa nolikums paredzēja atbalstīt divas biznesa idejas līdz 5000 eiro katru. Konkursa pretendentēm bija jābūt gatavām pašām ieguldīt arī savu daļu finansējuma - vismaz 20% apmērā no projekta summas.