foto: Shutterstock
Zinātnieki noskaidrojuši, kas patiesībā ir vajadzīgs labai dzīvei
Dzīvesstils
2024. gada 24. jūnijs, 08:48

Zinātnieki noskaidrojuši, kas patiesībā ir vajadzīgs labai dzīvei

Dzīvesstila nodaļa

"Patiesā Dzīve"

Hārvarda Universitātes speciālisti norāda, ka labai dzīvei nepavisam nav vajadzīgs augsts statuss sabiedrībā, veiksmīga karjera un daudz naudas. Galvenais ir drošība, ko sniedz ģimene, draugi, darbs un ticība saviem principiem.

Pats galvenais – justies šajā dzīvē pilnvērtīgam un apmierinātam. Vai vajag smagi strādāt, lai nopelnītu daudz naudas? Noteikti ne. Darbs nedrīkst kļūt par cilvēka identitāti. Jāizvēlas tāds darbs, kas sniedz gandarījumu un rada pārliecību, ka esi citiem vajadzīgs. Ja darbs apmierinājumu nesniedz, vismaz jāatrod piemērots hobijs.

Otra lieta – ticība. Tā var būt nesaistīta ar konkrētu kultu vai reliģiju, tā drīzāk ir ticība saviem dzīves principiem, filozofijai un morālei. Rīkošanās atbilstoši saviem principiem sniedz drošības izjūtu. 

Protams, pilnvērtīgai dzīvei nepieciešami uzticami draugi. Draudzīgās attiecībās cilvēks rod patvērumu, viņš nejūtas viens un izolēts. Turklāt draugu izvēlē svarīga ne tik daudz kvantitāte, cik kvalitāte. Un vēl būtiska ir harmonija ģimenē, kā arī labas attiecības ar tuvākajiem radiem. Ģimene – tā ir pirmā sociālā grupa, kurai mēs piederam. Tas ir pamats, uz kuru varam balstīties.