Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lietuviešu basketbolista Arnolda Kulbokas ģimene zaudējusi sešas nedēļas veco dēliņu
foto: AFP/Scanpix
2018. gada NBA draftā Arnoldu Kulboku ar 55. numuru izvēlējās Šarlotes "Hornets", kuras īpašnieks ir par pasaules visu laiku labāko basketbolistu uzskatītais Maikls Džordans.
Bērni

Lietuviešu basketbolista Arnolda Kulbokas ģimene zaudējusi sešas nedēļas veco dēliņu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Prātam neaptverama traģēdija notikusi Lietuvas izlases basketbolista Arnolda Kulbokas ģimenē. Miris viņu dēls Timotis, kurš pasaulē nāca šā gada pavasarī.

Lietuviešu basketbolista Arnolda Kulbokas ģimene z...

“Ar pārcilvēcīgām sāpēm sirdī paziņojam, ka mūsu Timotis vairs nav kopā ar mums. Dusi mierā, mūsu bērniņ, mēs vēl satiksimies. Šajā laikā lūdzam cienīt mūsu privātumu, kamēr cenšamies pārdzīvot šo traģisko zaudējumu,” liecina Arnolda un viņa sievas Gitanas paziņojums sociālajā vidē. 

Sociālajos tīklos Gitana atklājusi, ka traģēdija bijusi pēkšņa. Mazais miris slimnīcā, kur ģimene vērsusies zīdainīšiem ierastas vemšanas dēļ.
Timotis ir pāra jaunākais dēls. Kulboku vecākais dēls Elijs divus gadus vecs.

Ģimenes zaudējums nav vārdiem aprakstāms, un Gitana Kulboke ir viena no retajām māmiņām, kas par savu traģēdiju runā publiski, lai sabiedrībā mazinātu klusēšanas stigmu saistībā ar šo tēmu. “Divu brīnišķīgu puisēnu māmiņa, viens uz zemes, otrs debesīs” – vēstī viņas sociālo profila apraksts. “Es vienmēr runāšu par tevi, lai neviens tevi neaizmirstu. 6 nedēļas kopā ar tevi vienmēr būs labākais laiks manā dzīvē,” raksta Gitana. Viņa dalījusies arī ar īsu video, kā mazuļa piemiņai ģimene iestādījusi koku. Stādīšanā iesaistījies arī divgadnieks Elijs.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Basketbolists Arnolds Kulboka pašlaik ir Ukrainas kluba Slobožanskas "Prometey" spēlētājs. Gaidot jaunāko dēliņu, Kulboku ģimene dzīvoja arī Rīgā, kur bija "Prometey" pagaidu mājvieta Krievijas sāktā kara dēļ.

2018. gada NBA draftā Arnoldu Kulboku ar 55. numuru izvēlējās Šarlotas "Hornets", kuras īpašnieks ir par pasaules visu laiku labāko basketbolistu uzskatītais Maikls Džordans. 2021. gada vasarā spēlētājs devās uz "Hornets", kas ar Kulboku parakstīja divvirzienu līgumu 2021./2022. gada sezonai. "Hornets" sastāvā basketbolists debitēja 2021. gada 11. decembrī, taču divās aizvadītajās spēlēs kopā laukumā bija vien piecas minūtes, sezonu aizvadot "Hornets" sadarbības komandā G līgā Grīnsboro "Swarm".