Jautrības pilnais “Lupilu” rāpošanas čempionāts Liepājā; 02.06.2024.

Liepājas Karostas festivāla ietvaros 2. jūnijā aizvadīts “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionāts, kurā tika noskaidroti Kurzemes ātrākie rāpotāji.

gallery icon
9
Bērni
2024. gada 3. jūnijs, 17:07

FOTO: zīdaiņu rāpošanas sprints! 12 mēnešus jaunais Teodors 5,54 sekundēs uzvar “Lupilu” rāpošanas čempionātā Liepājā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Saules stariem lutinot, jūras vējam glāstot un pūtēju orķestrim braši uzmundrinot, Liepājas Karostas festivāla ietvaros 2. jūnijā aizvadīts “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionāts, kurā tika noskaidroti Kurzemes ātrākie rāpotāji. Šoreiz visas godalgotās vietas aizņēma Liepājas mazuļi, ciemiņus atstājot aiz strīpas.

Labāko rezultātu uzrādīja un godpilno 1. vietu ieguva 12 mēnešus jaunais Teodors (5,54 sekundes), bet 2. vietā ierāpoja 11 mēnešus jaunā Elza ar rezultātu 5,74 sekundes. 3. vietā ierindojās 11 mēnešus jaunais Emīls ar rezultātu 6,49 sekundes, atstājot 4. vietā mazo Lauru, kuru no 3. vietas šķīra tikai 1 milisekunde! 

“Lupilu” čempionātā Liepājā piedalījās gandrīz 40 mazie rāpotāji, kas galvenokārt bija liepājnieki, bet daži bija ieradušies arī no Grobiņas, Saldus, Dobeles un pat Rīgas. Trīs uzvarētāji un viņu vecāki dāvanā saņēma “Lidl” dāvanu kartes un rotaļlietas, bet veicināšanas balviņas saņēma arī pārējie mazie sportisti. 

Uzvarētāja Teodora mamma Amanda no Liepājas saka: “Teodors mums ir ļoti aktīvs puisis un uz rāpošanu īpaši nasks, tādēļ ne brīdi nešaubījos, ka šīs sacensības viņam būs pa spēkam. Paldies par iespēju piedalīties!”

2. vietas ieguvējas Elzas tētis Jānis atklāja, ka: "Šīs meitiņai patiešām bija pirmās īstās sacensībās, tādēļ arī paši esam pārsteigti par tādu rezultātu. Laikam jau nostrādāja līdzpaņemtā bumba un dažādi gardumi, kas mudināja ātrāk sasniegt finišu.”

Tikmēr 3. vietas ieguvēja Emīla tētis Normunds no Liepājas, komentējot panākumu atslēgu, saka: "Šī aktivitāte uzreiz raisīja interesi Emīla acīs, tādēļ mēs ilgi nevilcinājāmies un devāmies uz startu! Mums patīk rāpot, kas laikam nozīmē to, ka gatavojamies pievērsties sportam nopietnāk.”

Līdzjutēju rindās mazos čempionus uzmundrināja brāļi, māsas, vecmāmiņas un vectētiņi, kā arī četrkājainie draugi. Dažu mazulīšu vecāki bija padomājuši arī par tematiskiem, īpaši šim pasākumam veidotiem krekliņiem. Rāpotāju vecāki izmantoja dažādus veicināšanas paņēmienus — rādīja līdzpaņemtās rotaļlietas, telefonus un dažādus gardumus, daži metās līdzi paši, lai motivētu mazos sportistus doties uz finišu, bet mazo sportistu uzmanību tomēr ik pa laikam novērsa vēlme labāk iepazīties ar saviem tuvākajiem sāncenšiem.

Klātesošie atzina, ka pasākums neatstāja vienaldzīgu nevienu, turklāt daudziem mazulīšiem šī bija pirmā iespēja izmēģināt savus spēkus īstās sacensībās, kas paliks atmiņā mūžam. 

Bērni arī steidza mīļoties, mesties dejā un nofotografēties ar draudzīgo “Lupilu” lācēnu, savukārt mazulīšu vecāku ērtībām “Lidl” teltī bija pieejama arī “Lupilu” autiņbiksīšu pārtinamā stacija. 

Piedalīties jautrajā “Lupilu” rāpošanas čempionātā tiek aicināts ikviens mazulis vecumā no 6 līdz 12 mēnešiem. Neatkarīgi no sasniegtā rezultāta ikviens dalībnieks saņem gardas un veselīgas “Lidl” veicināšanas balviņas. Nākamais čempionāta posms paredzēts Jēkabpils pilsētas svētku laikā.