Beļģijā kronēta skaistumkaraliene, taču runa nav par ierasto skaistumu
foto: REUTERS/SCANPIX
Natālija Hallemana piedalās "Top Women 2024" skaistumkonkursā
Dzīvesstils
2024. gada 23. maijā, 13:19

Beļģijā kronēta skaistumkaraliene, taču runa nav par ierasto skaistumu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Beļģijā noticis neparasts skaistumkonkurss, kurā novērtēja nebūt ne to, kas parasti piesaista acis šādos konkursos. Šoreiz žūrija vērtēja sievietes iekšējo skaistumu.

Beļģijā kronēta skaistumkaraliene, taču runa nav p...

Monsā notikušajā konkursā, kurā par galvenajiem kritējiem uzskatīja dvēselisko skaistumu un pozitīvu attieksmi pret savu ķermeni, piedalījās 60 pretendentes vecumā no 23 līdz 64 gadiem, toties atlases konkursos piedalījās vairāk nekā 5 tūkstoši sieviešu, kuras deviņus mēnešus iesaistījās sevis pieņemšanas programmā, kā arī stila un sevis kopšanas kursos, vēsta “Reuters”.

“Patiess skaistums nenāk no ideāla ķermeņa, kas atbilst tam, ko nosaka sabiedrība, bet no ķermeņa, kas pauž stāstu,” sacīja 56 gadus vecā Natālija de Roika, kura nodibinājusi šo konkursu rīkojošo nekomerciālo organizāciju “Top Woman”. “Sieviete, kurai ir viss kārtībā galvā, viss kārtībā miesā, ir satriecoša.”

De Reika ir bijusī modele, un šo nodarbošanos uzskata par skarbu un sievieti graujošu. Vienlaikus viņa kritizē sociālos tīklus, kas liek sievietēm kaunēties par savu ķermeni un izskatu. “Mūsu skaistums ir mūsu ķermenis un mūsu vēsture. Nav nekā tāda, no kā būtu jākaunas,” viņa uzskata. De Reika piebilda, ka pēc programmas izpildes sievietēm nebija obligāti jācīnās par titulu, bet uzvaras kritērijs nav izskats, bet sievietes attieksme pret dzīvi, sevi, kā arī tiekšanās pēc pilnveidošanās.

47 gadus vecā dalībniece, astoņu bērnu māte Natālija Hallemana pēc konkursa paziņoja, ka jūtas lieliski. “Ķermeņa skaistumam, kas līdzīgs reklāmas un modes tēliem, nav ilgs mūžs. Īstais skaistums — tas ir iekšējais skaistums,” viņa sacīja. Agrāk viņa cieta no mazvērtības kompleksa un bieži raudāja, domājot par pagātni. “Tagad es smaidu,” viņa piebilda.

Par konkursa uzvarētāju 19. maijā tika pasludināta 37 gadus vecā Lorija Drēze.

Tēmas