foto: Shutterstock
Skolēnu brīvdienas tuvojas. Ko pārrunāt ar bērniem, lai aktivitātes nebeigtos ar traumām?
Ja gadās situācija, kad bērns ir, piemēram, salauzis savu dārgo velosipēdu vai savainojies, svarīgi, lai viņš to neslēptu no vecākiem. Savukārt pieaugušajiem jābūt saprotošiem, nedrīkst bērnu rāt, jo mazais jau tāpat ir satraucies.
Bērni
2024. gada 4. marts, 15:41

Skolēnu brīvdienas tuvojas. Ko pārrunāt ar bērniem, lai aktivitātes nebeigtos ar traumām?

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Tuvojoties skolēnu brīvlaikam, kad bērni pavadīs laiku dažādās aktivitātēs gan ārā, gan iekštelpās, ir vērts pārrunāt ar bērnu drošības noteikumus, lai brīvlaika aktivitātes nenovestu pie traumām.

Lai pavasara brīvlaiku bērni pavadītu aktīvi un aizraujoši, vecākiem ieteicams parūpēties par iespēju nodarboties ar dažādām vecumam un interesēm atbilstošām aktivitātēm – labvēlīgu laikapstākļu gadījumā var doties izbraucienos ar velosipēdu, skrejriteni vai citu braucamo, apmeklēt āra sporta laukumus vai skeitparkus.

foto: Shutterstock

Savukārt tad, kad ārā laiks nav patīkams, var izmantot dažādas aktīvās atpūtas iespējas iekštelpās, piemēram, doties uz telpu skeitparku, batutu parku, baseinu, sporta zāli, izmēģināt bolderingu jeb kāpšanu pa klinšu sienām vai apmeklēt citas sporta nodarbības.

Taču jāatceras – lai gan visas šīs aktivitātes nes bērniem daudz prieka un attīsta fiziskās dotības, tās var radīt arī traumas. Tāpēc apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmums Balcia sadarbībā ar alternatīvo un ekstrēmo sporta veidu centru The Spot apkopojis ieteikumus, ko pārrunāt ar bērnu, lai brīvā laika aktivitātes tiktu veiktas drošā veidā.

Lasi tālāk un uzzini svarīgākos ieteikumus drošai atpūtai:

Nākamā lapa: Atgādināt ceļu satiksmes noteikumus