foto: Shutterstock
Atkal strīdaties naudas dēļ? Pieci biežākie konflikti un - kā tos risināt
Gandrīz puse aptaujas dalībnieku atklāj - pāra nesaskaņas par naudu negatīvi ietekmē arī seksuālo dzīvi.
Attiecības
2024. gada 5. marts, 06:42

Atkal strīdaties naudas dēļ? Pieci biežākie konflikti un - kā tos risināt

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Pāri strīdas dažādu iemeslu dēļ - sadzīviskas lietas, sekss, bērnu audzināšana... Taču biežākais konfliktu iemesls, visticamāk, ir tieši nauda. Un nesaskaņas naudas lietās var pamatīgi kaitēt attiecībām.

Vietnē Businesswire.com publicēti nesen veikta pētījuma dati. Tajos secināts - gandrīz trīs no četriem amerikāņu pāriem atzīst, ka domstarpības finanšu jautājumos regulāri rada stresu savstarpējās attiecībās. Savukārt gandrīz puse respondentu atklāj - šīs nesaskaņas negatīvi ietekmē arī seksuālo dzīvi.

"Gandrīz visi strīdi par naudu, visticamāk, sākas tāpēc, ka cilvēkiem ir atšķirīga finanšu filozofija," vietnei SheKnows.com skaidro Džūdija Leihija (Judi Leahy), konsultāciju uzņēmuma "Citi Personal Wealth Management".

Tas, kā jūs raugāties uz izdevumiem, taupīšanu, naudas ieguldīšanu un finanšu plānošanu, ir atkarīgs no jūsu personiskās pieredzes.

Sākot jau ar to, ko esat redzējis savā bērnībā. Kā ar naudu apgājās jūsu vecāki, cik droši jutāties finansiālajā ziņā, kad augāt," viņa skaidro.

foto: Shutterstock

"Finanšu filozofijas atšķirības dažkārt vēl vairāk sarežģī komunikācijas trūkums.

Nauda bieži vien mēdz būt neērta tēma gan precētiem, gan neprecētiem partneriem,"

turpina eksperte.

Pēc Leihijas teiktā, labāk saprotot, kāpēc jūsu partneris vai partnere tērē, taupa, aizņemas un iegulda naudu tā, kā nedarītu jūs pats, abi varēsiet daudz mierīgāk un konstruktīvāk apspriest finanšu jautājumus."

Eksperte nosauc arī izplatītākos iemeslus, kāpēc rodas nesaskaņas naudas dēļ, un piedāvā arī ieteikumus, kā tos risināt.

Lasi tālāk un uzzini, kādi tie ir:

Nākamā lapa: Palutināt sevi SPA vai krāt "nebaltai dienai" - kāpēc viens tērē vairāk nekā otrs